Chiftele de vinete cu sos de rosii

12 martie 2012 Legume  No comments

Chiftele de vinete cu sos de rosii



3 vinete mijlocii, 2 ouă, 2 linguri făină, sare, piper, 3 linguri ulei. Pentru sos: 500 g roşii, 1 ceapă, 1 linguriţă zahăr, sare.

Se coc vinetele, se curăţă şi se aşază pe un fund inclinat să se scurgă. Se toacă şi se amestecă cu două ouă, sare, piper şi făină, astfel încât compoziţia să fie mai mult moale. Se iau cu lingura din compoziţie şi se dă drumul chiftelelor în ulei încins, prăjindu-le pe ambele părţi. Separat se fierb roşiile, se trec prin sită şi se amestecă cu puţină ceapă prăjită. Se adaugă sare şi o linguriţă de zahăr. Se ţine să dea câteva clocote. Se aşază chiftelele în sosul de roşii şi se lasă pe marginea maşinii să fiarbă foarte încet, ca să nu se sfărâme. Se servesc calde sau reci.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.