-
Vinete umplute cu orez
10 martie 2012 Legume
-
Vinete umplute cu orez6 vinete mijlocii, 1/2 ceaşcă orez, 500 g roşii, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă de zahăr, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 lingură pesmet.Se aleg vinete potrivit de mari. După ce s-a tăiat capătul dinspre coadă, se taie vinetele în două, în lungime. Se pun în apă clocotită şi se ţin un sfert de oră. Se scot, se sărează şi se aşază pe masa de lemn, deasupra punându-se un fund cu greutăţi pe el. Se ţin astfel o jumătate de oră să se scurgă. Se prăjeşte o ceapă tăiată mărunt cu o lingură de ulei. Se adaugă roşiile tăiate bucăţi, usturoiul, zahărul, sare, piper. Se lasă totul să fiarbă până se obţine un sos bine scăzut, Se trece prin sită. Se fierbe separat în apă 1/2 ceaşcă de orez. Se scobesc jumătăţile de vinete, se toacă miezul, se amestecă cu orezul scurs de apă şi cu o parte din sos. Se unge cu ulei o formă de pământ cu margini joase, se aşază vinetele; cu o lingură se pune umplutură în fiecare, se presară pesmet, se dă la cuptor la foc potrivit. Când sunt gata, se toarnă împrejur sosul de roşii care a mai rămas. Aceeaşi mâncare se poate pregăti cu unt, servindu-se caldă.
Leave a reply