-
Vinete impanate- Imambaialdi
10 martie 2012 Legume
-
Vinete impanate-Imambaialdi6 vinete potrivite, 4 cepe, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 ardei gras, 1/2 varză, 6 căţei de usturoi, frunze şi cozi de ţelină, 2 linguri ulei. Pentru sos: 2 linguri bulion sau 300 g roşii, 1 linguriţă făină, 1 lingură ulei, 1 linguriţă zahăr, sare.Se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capătul dinspre coadă, apoi cu un cuţit mic se fac patru despicături în lungime, fără a pătrunde prea adânc. Se ţin circa 10 minute înapă clocotită. Se scot, se sărează, se aşază una lângă alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutăţi pe el. Se lasă astfel la teasc o jumătate de oră, să se scurgă şi să iasă amăreala din ele. Între timp se taie ceapa peştişori şi se rumeneşte în ulei. Se taie ca fideaua tot zarzavatul şi se prăjeşte de asemenea în ulei. Când zarzavatul s-a muiat, se umplu vinetele prin despicături, adăugând şi câte un fir de usturoi, se leagă cu frunze de ţelină opărite şi se aşază într-o cratiţă. Dacă mai rămâne zarzavat, se pot umple şi câţiva ardei graşi, care se aşază printre vinete. Se face un sos din puţin ulei, bulion sau câteva roşii date prin sită, sare, piper, o linguriţă de zahăr şi făină. Se toarnă sosul în cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, o jumătate de oră. Se serveşte rece.
Leave a reply