-
Rosii umplute cu orez
9 martie 2012 Legume
-
Rosii umplute cu orez12 roşii potrivit de mari, 2 cepe, 1 ceaşcă de orez, 2 linguri ulei, 1 linguriţă verdeaţă, sare, piper. Pentru sos: miezul de la roşii, 1 ceapă, 1 lingură ulei, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, sare.Se aleg roşii netede, rotunde şi potrivit de mari. Se taie un căpăcel în partea unde a fost codiţa, se scot miezul şi seminţele cu grijă, ca să nu se spargă roşiile, şi se pun cu gura în jos, să se scurgă. Separat se prăjeşte în ulei ceapa tăiată mărunt, se adaugă orezul, şi când începe să se îngălbenească, se stinge cu apă. Se ţine câteva minute pe foc să înflorească orezul (începe să se umfle). Se dă la o parte, se adaugă verdeaţă tocată, sare şi piper. Se umplu roşiile. Se aşază într-o cratiţă cu un sos făcut dintr-o lingură de ulei în care s-a prăjit o ceapă tocată, miezul scos din roşii, făină, zahăr şi sare. Se dă la cuptor să fiarbă puţin, la foc potrivit. Roşiile trebuie să rămână întregi, frumoase.Tot atât de gustoase sunt şi roşiile umplute cu arpacaş. Se fac la fel, arpacaşul trebuie însă muiat în apă din ajun, ca să fiarbă mai repede.
Leave a reply