-
Fasole boabe,fiarta
3 martie 2012 Legume
-
Fasole boabe,fiarta500 g fasole uscată, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 frunză de dafin, sare.Se alege fasolea şi se spală. Înainte de a fi pusă la fiert, se ţine două ore în apă călduţă. Se scurge şi se pune într-o oală cu apă rece, cât să le cuprindă bine. Se pune pe foc mic, să înceapă încet să fiarbă. După ce dă în clocot se trage la o parte, se scurge şi se pune din nou pe foc potrivit, cu altă apă fierbinte. Se adaugă o ceapă, zarzavatul, o frunză de dafin, spre sfârşit se pune sarea. Se fierbe pe foc mic. Numai astfel boabele rămân întregi. Se serveşte caldă sau rece, cu murături. După gust se pot adăuga doi, trei căţei de usturoi. Când se aşază în castron sau în farfurie, se scoate zarzavatul şi frunza de dafin. Dacă fasolea este mai veche se moaie în apă din ajun.
Leave a reply