Ciorba de burta

20 aprilie 2015 Mancaruri cu carne  No comments

 

Ciorba de burta, ingrediente:

Ciorba de burta

IMPORTANT

Pentru obtinerea unei ciorbe de burta delicioasa si nu a unei ape colorate, folositi DOAR burta proaspata de vita( se poate Comanda la aproape orice mezelarie).

  • 3 kg burta de vita (proaspata),
  • 1-3 kg ciolan de porc(bucati),
  • 1,5-2 bucati telina,
  • 3-4 morcovi mari,
  • 1 buc radacina patrunjel,
  • 3 buc ceapa,
  • 4 oua,
  • smantana 250 g,
  • zeama de la o lamaie,
  • aproximativ o capatana de usturoi,
  • ulei,
  • sare,
  • maghiran(plic).

Mod de preparare:

Burta proaspata de vita(este adusa direct din var) trebuie curatata bine si spalata, dupa care o punem intreaga la fiert, daca avem o oala sub presiune operatiunea dureaza putin, dupa ce a inceput sa fiarba, o luam de pe foc si o scoatem din apa, apoi pregatim oala in care o vom gati, se recomanda o oala de circa 8 kg. Spalam din nou burta si o punem la fiert in oala cea mare impreuna cu ciolanul de porc, in aproximativ 8 litri de apa, atunci cand incepe sa fiarba adaugam si legumele(telina, morcovi, patrunjel, ceapa), doar curatate (intregi, netaiate). Se va lasa la fiert, pana cand se va desprinde carnea de pe ciolanul de porc si burta este fiarta bine(intra furculita usor in ea), in tot acest timp luam spuma cu o lingura. Dupa fierbere strecuram zeama si o impartim in doua. Burta de vita o taiem fasii subtiri si scurte, carnea se desprinde de pe os si se toaca marunt, legumele fierte le aruncam. Intr-un castron mare amestecam ouale cu smantana si cu zeama de la o lamaie si le batem pana se amesteca bine si apoi adaugam din ciorba racorita, cate un polonic de zeama amestacand incontinuu pana cand se incorporeaza bine, circa jumatate de oala si atunci o turnam in oala de fiert, adaugam si burta de vita taiata si carnea de porc. Se fierb impreuna adaugand dupa gust sare, piper si usturoi pisat, amestacandu-se incontinuu.

Ca si ingredient secret un morcov se da prin razatoarea fina si se prajeste in putin ulei, apoi il punem intr-o strecuratoare si cu un polonic turnam ciorba prin strecuratoare, va lua la suprafata o frumoasa culoare roz( morcovul prajit se pune apoi in oala cu ciorba de burta). La final adaugam maghiran uscat. Pofta buna!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.