-
Pipote cu sos alb
21 noiembrie 2016 Mancaruri cu carne
-
Știați că pipotele de pui sunt printre cele mai sănătoase organe de la păsări, iar ca preț sunt destul de accesibile. Ele sunt bogate în vitamina C, vitamina A și retinol, iar pentru persoanele care nu vor să ia în greutate reprezintă un bonus nutrițional, având aproape 15 grame de proteină, puține grăsimi și puține calorii. Ca să nu o mai lungim vă las mai jos rețeta și ingredientele necesare pentru pipote cu sos alb, o rețetă delicioasă.
Ingrediente pentru pipote cu sos alb:
- 1 kg pipote de pui,
- 400g ciuperci,
- 2 linguri de făină,
- 100ml lapte,
- 350ml smântână alimentară,
- o ceapă,
- ulei,
- tarhon,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Pipotele se curăță bine, se spală și se pun la fiert într-o oală circa o ora. Separat curățăm și spălăm ciupercile si le prăjim în puțin ulei până elimină apa. Atunci când pipotele sunt fierte bine și ciupercile sunt gata, se pune într-o cratiță încăpătoare ceapa tăiată mărunt și se călește, iar peste ea se pun pipotele si ciupercile. Acestea se călesc împreună circa 5 minute. Într-un castron amestecăm laptele cu făina amestecand compoziția incontinuu, ulterior adăugăm și smântâna. Compoziția astfel obținută o turnăm în cratiță peste pipote și le lăsăm să fiarbă împreuna cam 15 minute, se potrivește după gust cu sare si piper, iar la final adăugăm tarhon pentru un plus de savoare.
Sper să vă placă rețeta noastră de pipote cu sos alb și să vă prindă bine în momentele când rămâneți în pană de idei. Reteteiuti vă urează poftă bună și spor la gătit!
Ne puteți găsi pe facebook — Reteteiuti
Leave a reply