-
Rosii murate in sare
29 septembrie 2012 Muraturi
-
Rosii murate in sare
2 kg.rosii,o radacina de telina,2 ardei iuti(nu prea mari), 4-5 dinti deusturoi, o legatura de marar verde, 2-3 frunze de dafin, sare(o lingura laun litru de apa).Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua,cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati si frunzele de dafin. Peste toate se aseaza mararul. Separat se fierbe intr-un vas 3-4 litri de apa. Se lasa apa sa raceasca pana la 30 de grade, se dizolva sarea in apa prin amestec usor si se umple vasul cu rosii pana la inchiderea capacului. Se inchide bine capacul. Vara, muratura va fi gata in 10-12 zile. In zilele reci, cam o luna.
Leave a reply