Rosii murate in sare

29 septembrie 2012 Muraturi  No comments

Rosii murate in sare

Rosii murate in sare


2 kg.rosii,o radacina de telina,2 ardei iuti(nu prea mari), 4-5 dinti de 
usturoi, o legatura de marar verde, 2-3 frunze de dafin, sare(o lingura la

 un litru de apa).

Se aleg rosiile mai mici si mai tari, se spala si se introduc intr-un borcan adecvat, intercalate cu dintii de usturoi in coaja taiati in doua,cu ardeii iuti, cu radacina de telina taiata bucati si frunzele de dafin. Peste toate se aseaza mararul. Separat se fierbe intr-un vas 3-4 litri de apa. Se lasa apa sa raceasca pana la 30 de grade, se dizolva sarea in apa prin amestec usor si se umple vasul cu rosii pana la inchiderea capacului. Se inchide bine capacul. Vara, muratura va fi gata in 10-12 zile. In zilele reci, cam o luna.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.