Ardei umpluti cu carne

5 februarie 2012 Diverse  No comments

Ardei umpluti cu carne

      Ingrediente:

pentru 10 ardei se iau 400 g carne, 2 linguri orez, 1 felie piine alba, 2

      cepe, 5-6 rosii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 lingura

      grasime, sare, piper

      Mod de preparare:

      Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se  scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in  jos intr-un vas sa se scurga apa. Se prepara umplutura. Se da carnea prin  masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita in putina grasime si piine  alba inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa. Se adauga orezul ales si  spalat, verdeata tocata marunt, sare, piper, 4-5 lingurite de apa rece si  citeva bucatele mici de rosii. Se amesteca toate bine. Se umplu ardeii si  se asaza intr-o cratita mai mare pe un singur rind cu gura la margine ca sa nu iasa umplutura. Se pune grasime si se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta parte. Cind sint gata se toarna deasupra lor apa clocotita, cit sa-i acopere, precum si rosii fierte si strecurate. Se presara un virf de cutit de zahar se pune capacul si se  lasa mincarea sa fiarba. Cind ardeii sint aproape gata se dau la cuptor  20-30 minute, sa se rumeneasca.
Servire:      Se servesc cu smintina.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.