Crema de vanilie

2 februarie 2012 Diverse  No comments

      Crema de vanilie



      Ingrediente:

      pentru 1/2 litru de lapte se iau 4 oua (sau 5 galbenusuri), 1 pahar zahar, 
      3 linguri faina, 1/2 baton vanilie

      Mod de preparare:

      Vanilia poate fi inlocuita cu coaja de lamiie sau de portocala rasa, care
      se pune in lapte cu 1/2 de ora inainte de intrebuintare. Apoi laptele se
      strecoara. Ouale intregi sau numai galbenusurile se freaca cu zahar, se
      adauga faina, se amesteca, se subtiaza cu lapte rece, apoi se pune la foc,
      amestecind mereu cu telul sau cu o lingura de lemn; cind a dat in clocot
      se ia de pe foc, se adauga vanilie si se mai bate citva timp. Daca crema
      nu se foloseste imediat, se toarna intr-un castron de portelan, se
      netezeste, se pun deasupra bucatele de unt (pentru a evita formarea unei
      cruste) sau se presara cu zahar.

   

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.