Tuslama de burta

24 ianuarie 2012 Diverse  No comments

Tuslama de burta



1 kg burtă, 1 picior de viţel, zarzavat de supă, 1 foaie de dafin, 1 lingură untură, 2 morcovi mijlocii, 1 linguriţă făină, 1 gălbenuş, 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie.

Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămân albe, o bucată de burtă şi un picior de viţel. Se pun la fiert în apă, cu un morcov, un pătrunjel, o ceapă şi o foaie de dafin. Când sunt gata, se scot din apă şi după ce s-au răcorit, se taie în bucăţele potrivite, atât burta, cât şi carnea de pe picior. Se aşază într-o cratiţă. Separat se prăjesc uşor în untură doi morcovi daţi pe răzătoare. Se adaugă puţină făină. Se stinge cu zeama în care a fiert burta. Se lasă să fiarbă înăbuşit, se trece sosul prin sită, se bate cu un gălbenuş, se adaugă zeamă de lămâie sau oţet şi se toarnă în cratiţă peste burtă. Se lasă să mai fiarbă împreună, dar la foc mic, pentru ca oul să nu se taie. Se serveşte fierbinte.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.