SUPĂ DE CIUPERCI

10 ianuarie 2012 Diverse  No comments

SUPĂ DE CIUPERCI




3 l apă, zarzavat de supă, 500 g ciuperci, 1 linguriţă unt, 1 lingură făină, sare, piper, 1 gălbenuş.

Se aleg ciuperci tinere, adică încă închise, şi foarte proaspete. Se spală bine, se curăţă şi se taie în felii potrivite. Ca să rămînă albe, pe măsură ce sunt curăţite, se pun într-un castron cu apă şi puţin oţet. Se scurg bine şi se înăbuşă într-o cratiţă cu 1/2 lingură de unt, sare, piper şi puţină frunză de pătrunjel tocat fin. Se prăjeşte uşor o lingură de făină în 1/2 lingură de unt şi se stinge cu apa în care a fiert zarzavatul de supă. Se adaugă ciupercile şi se lasă să mai fiarbă. Înainte de a servi, se drege cu un 1 gălbenuş.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.