-
Pilaf grecesc
6 septembrie 2012 Pasare
-
Pilaf grecesc
orez, 600 ml de apa, unt, sare, zeama de la o jumatate de lamaie.Taiati toata carnea in bucati potrivite. Spalati ciupercile, taiati-le si stropiti-le cu zeama de lamaie. Auriti ceapa tocata in ulei, puneti carnea si rumeniti-o potrivit pe toate partile. Adaugati rosiile taiate,potriviti de sare si piper. Puneti putina apa calda. Cind aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, puneti si ciupercile. Ungeti o cratita cu unt si asezati-o pe foc, adaugati orezul spalat si amestecati cu grija.Cind orezul a absorbit toata grasimea, puneti apa fierbinte si putina sare. Dati vasul la cuptor pentru 20 de minute. Ungeti un vas rezistent la foc cu unt si puneti orezul, in care infigeti bucati de ficat prajit si stropit cu o parte din sosul de la mincarea de ciuperci. Puneti orezul pe platou, lasand un gol in mijloc, in care asezati carnea si ciupercile.
Leave a reply