-
Piept de gasca cu ciuperci
4 septembrie 2012 Pasare
-
Piept de gasca cu ciuperci
1 piept de gasca, 1 ficat de gasca, o felie de paine, o ceapa, 3 oua, 100 g de unt, sare, piper, 250 g de ciuperci, 1/2pahar cu vin alb, patrunjel verdeDa-ti prin masina de tocat de doua ori pieptul de gasca si painea. Taiati ficatul in felii potrivite. Tocati marunt ceapa si auriti-o intr-o lingura de unt, apoi puneti-o peste carne. Adaugati, tot aici, galbenusurile, sare si piper. Omogenizati bine compozitia, apoi puneti-o intr-o tava astfel: 1 strat de carne tocata, 1 rand de felii de ficat si repetati. Deasupra puneti cuburi mici de unt si ciuperci (jumatate din acestea), apoi dati la cuptor cu foc domol. Taiati fin restul de ciuperci, caliti-le in unt,puneti patrunjel verde si, cind apa lasata de ciuperci a scazut, puneti vinul. Potriviti de sare si piper, lasati sa fiarba. Taiati in felii mai groase compozitia coapta si serviti-o cu sosul de ciuperci si smantana.
Leave a reply