-
Ton cu ierburi aromatice
18 mai 2012 Peste
-
Ton cu ierburi aromatice
1 bucata ton de 400 g,1 telina, 1 morcov ,1 ceapa ,1/2 lamaie, 1 foaie dafin,1 lingura capere in otet, 1 legatura patrunjel, 6 linguri ulei masline, sare, piper negru boabe.
Curatati, spalati si taiati bucatele telina si morcovul.Curatati ceapa si feliati-o mare.Strecurati sucul unei jumatati de lamaie.Dati in clocot 100 ml apa putin sarata in care ati cufundat legumele, ati turnat sucul de lamaie si ati pus foaia de dafin spalata si cateva boabe de piper.Adaugati bucata de ton si fierbeti-o 7 minute, apoi scoateti-o cu o spumiera, scurgand-o bine. Intr-o tigaie termorezistenta, rumeniti bine pestele cu 3 linguri de ulei,intorcadu-l pe ambele parti ca sa prinda gust.Curatati patrunjelul , pastand deoparte cateva frunzulite pentru ornat si tocati restul impreuna cu caperele spalate si scurse.Taiati bucata de ton in felii subtiri , presarati deasupra lor tocatura aromatica si indoitile pe jumatate, fixandu-le cu o scobitoare.stropiti cu uleiul ramas si ornati cu patrunjelul ramas.
Leave a reply