-
Macaroane la cuptor
4 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza
-
Macaroane la cuptorSe fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase. Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece.. Se pun într-o formă rezistentă la foc, unsă cu unt. Se presară deasupra brânză rasă amestecată cu puţin pesmet şi câteva bucăţele de unt proaspăt. Se dau la cuptor la foc iute, se ţin câteva minute, până ce se rumenesc deasupra.
Leave a reply