Category Aperitive

Salata de pui gratar

20 februarie 2015 Aperitive  No comments

 

Salata de pui gratar, ingrediente:

 
Salata de pui cu ciuperci

  • 500g piept de pui fara os,
  • o legatura salata verde,
  • o legatura salata rosie,
  • 1 morcov potrivit,
  • cateva fire de patrunjel,
  • o ceasca iaurt,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • 3-4 linguri ulei de masline,
  • 5-6 ciuperci mari.

Mod de preparare:

Salata de pui gratar se face in felul urmator: spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite si il punem la prajit pe gratarul incins, alaturi de pui punem pe gratar si ciupercile curatate si spalate, intorcandu-le cu atentie pentru a nu se arde. Cand s-au patruns suficient le scoatem intr-un bol si le lasam impreuna sa se raceasca...

Read More

Omleta diferita

18 decembrie 2014 AperitiveDiverse  No comments

 

Omleta diferita, ingrediente:

Omleta diferita

  • 6 oua,
  • 2 bucati ceapa,
  • 200 g ciuperci,
  • 150 g bacon,
  • 100 g branza sarata,
  • sare,
  • piper.

Se curata ceapa si ciupercile si se toaca marunt, dupa care se pun intr-o tigaie incapatoare la prajit, cand ceapa devine aurie adaugam si bacon-ul taiat cubulete mici. Separat intr-un castron batem ouale spuma si adaugam branza data prin razatoarea mare si un praf de piper. Atunci cand baconu-l  cu ciupercile si ceapa sunt suficient de prajite se adauga continutul castronului amestecand incontinuu. Se potriveste de sare si se scoate pe o farfurie intinsa. Pofta buna!

Read More

Oua de prepelita cu sos alb

14 aprilie 2014 Aperitive  No comments

 

Oua de prepelita cu sos alb, ingrediente:

Oua prepelita cu sos alb

  • 15-20 oua de prepelita,
  • 1-2  linguri maioneza,
  • 6-8 linguri smantana,
  • o lingurita hrean,
  • sare,
  • piper,
  • patrunjel verde sau marar,
  • tarhon,
  • zeama de lamaie.

Ouale de prepelita se fierb timp de 4-5 minute in apa clocotita. Se pun apoi in apa rece pana se racesc si se curata cu grija de coaja. Dupa curatare le taiem in 2 sau in 4 dupa preferinta. Intr-un bol se amesteca smantana, maioneza, hreanul si verdeata tocata marunt. Se adauga dupa gust: sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga ouale de prepelita jumatati sau taiate in patru. Dupa amestecarea cu grija a compozitiei presaram deasupra tarhonul. Pofta buna!

Read More

Chec aperitiv rapid

21 ianuarie 2014 Aperitive  No comments

 

Chec aperitiv rapid, ingrediente:

Chec Aperitiv2

  • 200g faina
  • 6 oua
  • 100g masline negre fara samburi
  • 100g masline verzi fara samburi
  • 400g sunca (sau orice alceva avti, parizer sau salam)
  • 150g telemea de oi
  • 200ml lapte
  • 2 felii de gogosar murat
  • 4 linguri de ulei
  • 1 pliculet praf de copt
  • 85g cascaval
  • Piper si sare dupa gust

Metoda  preparare reteta chec aperitiv rapid:
Se taie sunca cubulete. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Branza o faramitam bine cu furculita sau o putem da pe razatoarea mare. De preferat este ca maslinele sa le cumparati fara sambure, dar daca aveti prin casa masline cu sambure asa cum am avut eu, sunt bune si acelea, dar scoateti-le samburii. Feliile de gogosar murat le taiati cubulete. Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de copt si amestecam...

Read More

Crenvursti cu maioneza

3 decembrie 2012 Aperitive  No comments

 

Crenvursti cu maioneza,ingrediente:


Cremvursti cu maioneza

  • 150 g maioneza,
  • 8-10 bucati  crenvursti,
  • 2 linguri vin,
  • tarhon.

Metoda  preparare reteta crenvursti cu maioneza:

Maioneza cu mustar, sare si zeama de lamaie, ca sa fie putin mai picanta,se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhonul. Cremvurstii se introduc in apa clocotita (cat sa-i cuprinda) si, fara sa mai dea apa în clocot, se lasa 5-6 minute numai sa se infierbante. Se servesc imediat fierbinti (fara apa) in vas de portelan sau Jena, acoperiti, ca sa nu se raceascã. Sosul se serveste din sosiera. Maioneza se poate inlocui cu sos olandez, sos remulad, etc. Cremvurstii se pot servi cu mustar simplu sau cu hrean ras, proaspat,simplu sau asezonat cu sare, otet sau zeama de lamaie, putin untdelemn sau smantana si o lingurita de zahar...

Read More

Cascaval pane

2 decembrie 2012 Aperitive  No comments

Cascaval pane
Cascaval pane100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbanta, 3-4 minute , la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cat sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pana ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari.

Read More

Rulada din carne

28 noiembrie 2012 Aperitive  No comments

    Rulada din carne

 Rulada din carneBucati mici de friptura, 2 cartofi cruzi, o felie de paine, lapte, ceapa,
2 oua, sare, piper, patrunjel verde, sos condimentat.

Da-ti prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi,

o felie de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa, o ceapa mijlocie. In 
compozitie adaugati 1-2 oua crude, sare, piper si patrunjel verde tocat.
Ungeti o forma de chec, puneti pasta obtinuta si dati-o la cuptorul cu foc 
mic. Stropiti preparatul cu o ceasca de sos condimentat si cand acesta se 
aureste (prinde coaja) inchideti focul. Dupa cateva ore, taiati aceasta 

delicioasa rulada de carne in felii subtiri.

Read More

Jumari simple

25 noiembrie 2012 Aperitive  No comments

Jumari simple

Jumari simple3-4 oua, 40 g unt, sare, piper.
Se sparg ouale intr-o farfurie adanca se bat bine 1-2 min pana cand devin spumoase. Ouale se lasa mai intai sa se inchege la baza si sa se rumeneasca apoi  se amesteca cu furculita pana se coaguleaza dupa gust.

Read More

Coltunasi cu branza

21 noiembrie 2012 Aperitive  No comments

Coltunasi cu branza

Coltunasi cu branzaAluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg branza telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smantana, 25 g faina, marar.
Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framanta cu mana indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pana cand nu mai necesita faina.Se asaza aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.Se taie foaia in patrate de 5/5 cm.Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate...

Read More

Ciuperci cu marar

20 noiembrie 2012 Aperitive  No comments

Ciuperci cu marar

Ciuperci cu marar1/2 Kg ciuperci, 100 ml untdelemn, o lingurita cu varf marar taiat marunt, o ceapa, 1/4 suc de rosii, piper, sare.
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate lingurita de sare, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa, se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit piper, lasandu-le sa fiarba la foc mic, acoperite, 30-40 minute si adaugand putina apa pana ce se moaie. Cand ciupercile sunt fierte, sosul scazut numai cat sa le cuprinda si untdelemnul la suprafata, se adauga mararul si se sareaza dupa gust si, facultativ, se pun cateva picaturi de zeama lamaie. Se servesc reci.

Read More