Category Aperitive
-
Salata de pui gratar
20 februarie 2015 Aperitive
-
Salata de pui gratar, ingrediente:
- 500g piept de pui fara os,
- o legatura salata verde,
- o legatura salata rosie,
- 1 morcov potrivit,
- cateva fire de patrunjel,
- o ceasca iaurt,
- zeama de la jumatate de lamaie,
- 3-4 linguri ulei de masline,
- 5-6 ciuperci mari.
Mod de preparare:
Salata de pui gratar se face in felul urmator: spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite si il punem la prajit pe gratarul incins, alaturi de pui punem pe gratar si ciupercile curatate si spalate, intorcandu-le cu atentie pentru a nu se arde. Cand s-au patruns suficient le scoatem intr-un bol si le lasam impreuna sa se raceasca...
Read More -
Omleta diferita
-
Omleta diferita, ingrediente:
- 6 oua,
- 2 bucati ceapa,
- 200 g ciuperci,
- 150 g bacon,
- 100 g branza sarata,
- sare,
- piper.
Se curata ceapa si ciupercile si se toaca marunt, dupa care se pun intr-o tigaie incapatoare la prajit, cand ceapa devine aurie adaugam si bacon-ul taiat cubulete mici. Separat intr-un castron batem ouale spuma si adaugam branza data prin razatoarea mare si un praf de piper. Atunci cand baconu-l cu ciupercile si ceapa sunt suficient de prajite se adauga continutul castronului amestecand incontinuu. Se potriveste de sare si se scoate pe o farfurie intinsa. Pofta buna!
Read More -
Oua de prepelita cu sos alb
14 aprilie 2014 Aperitive
-
Oua de prepelita cu sos alb, ingrediente:
- 15-20 oua de prepelita,
- 1-2 linguri maioneza,
- 6-8 linguri smantana,
- o lingurita hrean,
- sare,
- piper,
- patrunjel verde sau marar,
- tarhon,
- zeama de lamaie.
Ouale de prepelita se fierb timp de 4-5 minute in apa clocotita. Se pun apoi in apa rece pana se racesc si se curata cu grija de coaja. Dupa curatare le taiem in 2 sau in 4 dupa preferinta. Intr-un bol se amesteca smantana, maioneza, hreanul si verdeata tocata marunt. Se adauga dupa gust: sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se adauga ouale de prepelita jumatati sau taiate in patru. Dupa amestecarea cu grija a compozitiei presaram deasupra tarhonul. Pofta buna!
Read More -
Chec aperitiv rapid
21 ianuarie 2014 Aperitive
-
Chec aperitiv rapid, ingrediente:
- 200g faina
- 6 oua
- 100g masline negre fara samburi
- 100g masline verzi fara samburi
- 400g sunca (sau orice alceva avti, parizer sau salam)
- 150g telemea de oi
- 200ml lapte
- 2 felii de gogosar murat
- 4 linguri de ulei
- 1 pliculet praf de copt
- 85g cascaval
- Piper si sare dupa gust
Metoda preparare reteta chec aperitiv rapid:
Read More
Se taie sunca cubulete. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Branza o faramitam bine cu furculita sau o putem da pe razatoarea mare. De preferat este ca maslinele sa le cumparati fara sambure, dar daca aveti prin casa masline cu sambure asa cum am avut eu, sunt bune si acelea, dar scoateti-le samburii. Feliile de gogosar murat le taiati cubulete. Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de copt si amestecam... -
Crenvursti cu maioneza
3 decembrie 2012 Aperitive
-
Crenvursti cu maioneza,ingrediente:
- 150 g maioneza,
- 8-10 bucati crenvursti,
- 2 linguri vin,
- tarhon.
Metoda preparare reteta crenvursti cu maioneza:
Maioneza cu mustar, sare si zeama de lamaie, ca sa fie putin mai picanta,se subtiaza cu vinul si se aromeaza cu tarhonul. Cremvurstii se introduc in apa clocotita (cat sa-i cuprinda) si, fara sa mai dea apa în clocot, se lasa 5-6 minute numai sa se infierbante. Se servesc imediat fierbinti (fara apa) in vas de portelan sau Jena, acoperiti, ca sa nu se raceascã. Sosul se serveste din sosiera. Maioneza se poate inlocui cu sos olandez, sos remulad, etc. Cremvurstii se pot servi cu mustar simplu sau cu hrean ras, proaspat,simplu sau asezonat cu sare, otet sau zeama de lamaie, putin untdelemn sau smantana si o lingurita de zahar...
Read More -
Cascaval pane
2 decembrie 2012 Aperitive
-
Cascaval pane
Read More
100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pana cand se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbanta, 3-4 minute , la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cat sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pana ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari. -
Rulada din carne
28 noiembrie 2012 Aperitive
-
Rulada din carne
2 oua, sare, piper, patrunjel verde, sos condimentat.Da-ti prin masina de tocat bucati mici de friptura ramase, 2 cartofi cruzi,
o felie de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa, o ceapa mijlocie. Incompozitie adaugati 1-2 oua crude, sare, piper si patrunjel verde tocat.Ungeti o forma de chec, puneti pasta obtinuta si dati-o la cuptorul cu focmic. Stropiti preparatul cu o ceasca de sos condimentat si cand acesta seaureste (prinde coaja) inchideti focul. Dupa cateva ore, taiati aceastadelicioasa rulada de carne in felii subtiri.Read More -
Jumari simple
25 noiembrie 2012 Aperitive
-
Jumari simple
Read More
3-4 oua, 40 g unt, sare, piper.
Se sparg ouale intr-o farfurie adanca se bat bine 1-2 min pana cand devin spumoase. Ouale se lasa mai intai sa se inchege la baza si sa se rumeneasca apoi se amesteca cu furculita pana se coaguleaza dupa gust. -
Coltunasi cu branza
21 noiembrie 2012 Aperitive
-
Coltunasi cu branza
Read More
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn.Umplutura: 1/4 kg branza telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smantana, 25 g faina, marar.
Se sparg ouale intr-un castron , se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framanta cu mana indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pana cand nu mai necesita faina.Se asaza aluatul pe masa , sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina.Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor.Se taie foaia in patrate de 5/5 cm.Branza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate... -
Ciuperci cu marar
20 noiembrie 2012 Aperitive
-
Ciuperci cu marar
Read More
1/2 Kg ciuperci, 100 ml untdelemn, o lingurita cu varf marar taiat marunt, o ceapa, 1/4 suc de rosii, piper, sare.
Ceapa taiata marunt se caleste in tot untdelemnul, 4-5 minute, cu o jumatate lingurita de sare, la foc mic, pana cand scade apa ce o lasa si devine lucioasa, se adauga apoi ciupercile, sucul de rosii si un varf de cutit piper, lasandu-le sa fiarba la foc mic, acoperite, 30-40 minute si adaugand putina apa pana ce se moaie. Cand ciupercile sunt fierte, sosul scazut numai cat sa le cuprinda si untdelemnul la suprafata, se adauga mararul si se sareaza dupa gust si, facultativ, se pun cateva picaturi de zeama lamaie. Se servesc reci.