-
Aripioare in sos de vin
26 ianuarie 2016 Mancaruri cu carne
-
Cam in fiecare reteta care include si vinul acesta este lasat sub semnul intrebarii. Nu este specificat tipul de vin care ar trebui folosit sau de ce ar trebui folosit acel sortiment, iar pentru aceasta reteta de aripioare in sos de vin vom folosi un vin alb sec sau demisec precum: „Sauvingnon Blanc”, „Chardonnay” sau „Pinot Noir”. Vinul adauga o aroma aparte preparatului, dar si ajuta la inmuierea fibrelor musculare. Niciodata sa nu folositi un vin ieftin sau unul pe care nu l-ati putea consuma deoarece riscati sa nu va iasa preparatul asa cum ati fi dorit.
Aripioare in sos de vin, ingrediente:
- o caserola 500g aripioare,
- 100 ml vin alb sec sau demisec,
- 100 ml smantana,
- usturoi,
- piper,
- tarhon,
- sare,
- ulei.
Mod de preparare:
Aripioare in sos de vin se prepara astfel: se curata bine aripioarele si se spala in apa rece(in cazul in care sunt intregi le taiem in doua), curatam 2 graunti de usturoi si il maruntim, apoi intr-o tigaie de marime mare se pune ulei la incins pe aragaz. In momentul in care uleiul a inceput sa fiarba punem peste usturoiul tocat si adaugam si aripioarele de pui.
Aripioarele trebuiesc intoarse din timp in timp pentru a se rumeni frumos pe ambele parti. Cand consideram ca sunt indeajuns de prajite le scoatem pe un platou. Dupa aceea scurgem o parte din ulei si indepartam bucatile de pui lipite pe tigaie(cu ajutorul unei linguri de lemn), peste uleiul ramas turnam vinul alb si il lasam sa fiarba pana cand va scade putin, apoi adaugam si smantana si le lasam sa fiarba impreuna cateva minute, ulterior adaugam si aripioarele scoase anterior, condimentam dupa gust cu sare si piper, cand sosul a scazut indeajuns presaram peste tarhonul si oprim focul.
Eu intotdeauna ascult muzica atunci cand gatesc, iar de curand am gasit un canal de Youtube cu muzica pe gustul meu. Incercati-l si voi, poate este pe gustul vostru si poate este ingredientul de care aveati nevoie pentru a avea mai mult spor in bucatarie. Reteteiuti va ureaza pofta buna si spor la gatit!
Leave a reply