Budinca de cartofi cu sunca

6 februarie 2012 Budinci  No comments

      Budinca de cartofi cu sunca


      Ingrediente:

1 kg cartofi, oua (2), unt (100 g) sau 1 dl de ulei, sunca (250 g), 1ceasca lapte, sare.

        Mod de preparare:
   

Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cit sa-i cuprinda). Dupa ce sint gata, se scurg de apa si se zdrobesc. Pireul obtinut se amesteca cu untul si laptele clocotit, se adauga galbenusurile si se amesteca pina devine spumos. La sfirsit, se adauga usor albusurile batute spuma si sunca taiata cuburi. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia, se netezeste cu lama unui cutit si se unge cu putin galbenus. Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca frumos.

     
      Servire:Se serveste fierbinte.

     

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.