Budinca de lamaie

10 februarie 2012 Prajituri  No comments

      Budinca de lamaie
      
      Ingrediente:

2 lamii, 4 oua, 2 linguri de zahar pudra, 2 linguri de zahar pentru ars, 3 linguri de unt netopit, 3 linguri de faina, 3 cesti de lapte
     

      Mod de preparare:

 Fierbeti laptele cu zahar si coaja de la o lamaie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, puneti untul si, cind s-a  topit, adaugati incet faina. Turnati putin cite putin laptele, fara coaja de lamaie, peste faina, amestecind mereu pina devine ca o ciulama. Cind incepe sa clocoteasca, luati vasul de pe foc. Lasati sa se raceasca, adaugati coaja rasa de la a doua lamaie, incorporati pe rind  galbenusurile. La urma puneti albusurile batute spuma tare. Intr-un vas ardeti putin 2 linguri de zahar si imbracati peretii acestuia. Turnati aici compozitia de budinca si coaceti-o pe baie de aburi, o ora, la cuptor cu foc potrivit.

     

   

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.