Category Budinci
-
Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure
-
Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure, ingrediente:
Pentru orez
- 400 ml lapte de cocos Shan’shi,
- 200 ml apă,
- 150 g orez jasmin,
- 60 g zahăr brun,
- 3 g cardamom verde,
- 3 g cardamom negru,
- 3 g sare,
- 50 g zahar.
Pentru reductia de fructe de padure
• 400 g fructe de padure proaspete ( zmeura, afine, capsuna , rodie ),
• 30 g zahar brun,
• 100 ml lapte de cocos.Mod de preperare:
Budinca de orez cu lapte si reductie de fructe de padure
- Punem laptele de cocos și apa la foc mic , adaugand zahărul, cardamomul verde, cardamomul negru. Le-am lăsat să se combine vreo 2 minute și am adăugat orezul. Lasand orezul s-a fiarba încet aproximativ 20 minute. Amestecand din când în când ca să nu se lipească.
2...
-
Spuma de capsuni
-
Spuma de capsuni, ingrediente:
- 500 g capsuni,
- 300 g zahar,
- 3 albusuri de ou.
Preparare: Dupa ce spalam bine capsunile si le curatam de codite, le pasam cu o furculita . Imediat ce am terminat cu fructele, batem spuma albusurile impreuna cu zaharul. Cand albusul e gata , adaugam fructele pasate, amestecand usor de jos in sus pentru a incorpora fructele fara a se lasa albusul foarte tare. La final punem in cupe spuma de capsuni si o dam la rece pentru cateva ore. Se orneaza dupa plac.
-
Budinca din branza de vaci
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca din branza de vaci
Ingrediente:
brinza de vaci (200 g), zahar (125 g), faina (2 linguri), oua (2), sare, coaja de lamiie.Mod de preparare:
Se amesteca branza cu zaharul, apoi faina si celelalte. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Servire: Se poate servi cu dulceata.
-
Budinca "Delicia"
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca „Delicia”
Ingrediente:6-8 cartofi mari, 4 oua, o cana cu smintina sau lapte, 5 linguri brinza de vaci, 2 linguri telemea rasa, 4 linguri bune cu unt netopit, 2 linguri cu faina, marar verde si sare
Mod de preparare:
Curatati cartofii si fierbeti-i in apa clocotita si putin sarata. Cind sint gata, scoateti-i intr-un castron, pasati-i si amestecati-i cu brinza de vaci, telemeaua si untul. Adaugati apoi galbenusurile, smintina, laptele, faina si mararul verde. Omogenizati compozitia, apoi amestecati cu albusurile batute spuma tare. Ungeti o cratita cu margarina, puneti amestecul si coaceti budinca in cuptorul cu foc potrivit timp de 30-40 de minute.
-
Budinca de varza acra cu orez
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de varza acra cu orez
Ingrediente:1 1/2kg de varza acra, 200 g de orez, 150 g de untura, 100 g de pesmet, 100 g de ceapa
Mod de preparare:
Taiati varza in fisii foarte subtiri, spalati-o si stoarceti-o foarte bine. Caliti-o pe jumatate in grasime, adaugind la sfirsit si vinul. Auriti ceapa tocata in grasime si adaugati orezul, pasta de rosii si o ceasca cu apa. Condimentati, ungeti tava cu untura, tapetati-o cu putin pesmet, asezati un strat de varza, unul de orez (deasupra sa fie tot varza), dati tava la cuptor pentru 30 de minute.Servire:Se serveste cu smintina si mamaliga.
-
Budinca de taitei cu cirnati afumati
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de taitei cu cirnati afumati
Ingrediente:
500 g taitei, 1 lingura untura, 250 g sunca afumata, 1 pahar smintina, 2 oua, 1 lingura de pesmet, sareMod de preparare:
Se fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu smintina. Se unge o forma cu untura, se presara cu pesmet si se toarna compozitia. Se rumeneste la cuptor.
-
Budinca de paine
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de paine
pentru 500 g de paine se iau 100 g unt, 1/2 pahar lapte, 3 linguri zahar, 3 oua, 1 praf de vanilie
Mod de preparare:
Painea alba, fara coaja, se taie felii care se ung cu unt si se asaza in rinduri indesate, intr-o forma unsa cu unt. Se freaca ouale cu zahar, se subtiaza treptat cu lapte fierbinte, se adauga sare si praf de vanilie, se freaca si se toarna peste feliile de paine. Cind painea s-a imbibat bine cu compozitia din oua si lapte, budinca se pune la copt.
-
Budincã de conopidã
6 februarie 2012 Budinci
-
Budincã de conopidã
Ingrediente:
1 Kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g brinza
telemea, 100 g unt, 200 ml smintina, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.Mod de preparare:
Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare, se strecoara si, rece, se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte, nestoarsa; la tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, untul topit, mararul taiat marunt si brinza nedesarata si rasa, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o cratita unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet...
Read More -
Budinca de ciuperci
6 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de ciuperci
Ingrediente:3 felii de piine, 300 g ciuperci, 5 oua, 4 linguri smintina, 2 linguri ulei, 1 ceapa mica, 1/2 pahar lapte, verdeata, 10 linguri de sos de ciuperci, sare, piper
Mod de preparare:
Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat carne, apoi se storc chiflele muiate in lapte si se trec de doua ori prin masina impreuna cu ciupercile. Se prajeste in untura ceapa taiata marunt, la care se adauga verdeata tocata si se toarna peste ciuperci. Se adauga pe rind galbenusurile si se freaca bine, se potriveste de sare si piper, se adauga smintina si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma si se fierbe o ora in baie de apa.
Servire: -
Budinca de cartofi cu sunca
6 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de cartofi cu sunca
Ingrediente:1 kg cartofi, oua (2), unt (100 g) sau 1 dl de ulei, sunca (250 g), 1ceasca lapte, sare.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cit sa-i cuprinda). Dupa ce sint gata, se scurg de apa si se zdrobesc. Pireul obtinut se amesteca cu untul si laptele clocotit, se adauga galbenusurile si se amesteca pina devine spumos. La sfirsit, se adauga usor albusurile batute spuma si sunca taiata cuburi. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia, se netezeste cu lama unui cutit si se unge cu putin galbenus. Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca frumos.
Servire:Se serveste fierbinte.