Category Budinci

Budinca de carne

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca de carne

      Ingrediente:

 carne de porc (125 g), carne de berbec (375 g), sare, oua (5), piine  (75-100 g), ciuperci, bulion (3 linguri), smintina (3 linguri), brinza rasa (2 linguri).

     Mod de preparare:
     

 Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se pune intr-o cratita unsa cu grasime si se lasa in cuptor cca 40 de minute. Ouale fierte se taie in felii, se aranjeaza pe deasupra budincii atunci cind aceasta este aproape gata. Din smintina, bulion si brinza rasa pregatim un sos picant pe care-l turnam peste budinca. Se mai lasa cratita 10 minute  in cuptor, apoi se serveste mincarea fierbinte, cu salata sau muraturi.

   

Read More

Budinca de brinza de vaci

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca de brinza de vaci
     


Ingrediente:

500 g brinza de vaci, 1 ou, 3 linguri smintina, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 g stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt

     
 Mod de preparare:
   

In brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase unsa cu unt si presarata cu pesmet, se niveleaza suprafata, se unge cu smintina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute.

     
Servire:Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smintina.
     

     

Read More

Budinca cu macaroane

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca cu macaroane

     
 Ingrediente:

  500 g macaroane, 1 pahar cascaval sau brinza rasa, 4 oua, 1 pahar zahar, 1/2 pahar de unt, 1/2 litru lapte

   
Mod de preparare:
     

Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita afara. Se clatesc cu apa rece, se lasa sa se scurga, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval sau cu brinza rasa. Se bat ouale cu zahar si cu unt, se amesteca cu lapte se toarna peste macaroane si se da la cuptor sa se coaca timp de 25-30 minute, pina cind macaroanele se rumenesc (in budinca se poate pune numai cascaval sau numai zahar).

     

Read More

Budincã cu ciuperci

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budincã cu ciuperci
 

Ingrediente:
 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un virf de cutit piper, 200 ml smintina, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g cascaval, brinza telemea 


Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce
s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pina cind il absoarbe in intrgime) si, apoi, brinza rasa, bine zdrobita cu furculita, smintina, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se
amesteca bine...

Read More

Budinca din carne de vaca

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca din carne de vaca
      


    Ingrediente:
 ½ kg de carne de vaca, 2 cepe, 2 oua, ½ ceasca mare de lapte, o lingura de  ulei, 6 catei de usturoi, o lingura pasta de rosii, ½ lingurita de faina, o lingura cu virf de unt, pesmet
   
     Mod de preparare:
 Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic. Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul  taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte.  Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pina cind apa scade la jumatate. Luati  vasul de pe foc; cind carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare...

Read More