Burta de crap in saramura

15 ianuarie 2012 Peste  No comments

Burta de crap in saramura





1 crap de 1 kg, 1 linguriţă ulei, 1 linguriţă boia, sare.

Se alege un crap mai mare, se curăţă şi se taie capul şi coada. Se despică peştele în două, în lungime, se scot înotătoarele, şira spinării şi oasele rnai mari. Se ung jumătăţile de crap cu ulei şi se frig la grătar, întâi pe o parte, apoi pe cealaltă. Între timp se fierbe apă cu sare şi cu  puţină boia de ardei. Se aşază peştele în farfurie, se toarnă saramura deasupra şi se serveşte rece, cu mămăligă. Capul şi coada se fierb în ciorbă sau în piftii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.