-
Chiftele din dovlecei cruzi
5 februarie 2012 Diverse
-
Chiftele din dovlecei cruzi2 dovlecei de marime mijlocie (cca 1 kg amindoi), un ou, 30 g ,faina, un virf de cutit de piper, o lingurita cu virf marar taiat marunt,50 g brinza telemea rasa sau cascaval ras, untdelemn.Mod de preparare:Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu 1/2 ligurita de sare, lasindu-se 30 minute sa-si lase apa.Apoi, se limpezecs de sare, se storc in pumni si se pun intr-o olita.Se adauga oul intreg, brinza rasa, faina, neaparat mararul si facultativ, piperul, amestecindu-se bine.Apoi ii prajim in tigaie pana cand se rumenesc.
Leave a reply