CIORBĂ DE PERIŞOARE

13 ianuarie 2012 Diverse  No comments

CIORBĂ DE PERIŞOARE




2 l apă, 1 l borş, zarzavat de supă, verdeaţă, 3 roşii, sare, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână. Perişoare: 500 g carne, 1 felie de pâine, 2 linguri orez, 1 ceapă, 1 ou, sare, piper.

Se pune la fiert într-o oală cu apă, un morcov, un pătrunjel, o ceapă, toate tăiate mărunt, şi osul ce rămâne de la carne, şi se lasă să fiarbă bine. Se toarnă borşul fiert separat şi strecurat, se adaugă verdeaţă tăiată fin, roşiile cărora li s-au scos sâmburii şi sare. Se lasă să dea câteva clocote. Se face o tocătură din carne, miezul de la o felie de pâine muiat şi stors bine, se adaugă orezul; ceapa tocată fin, un ou, sare, piper. Se fac perişoare mici cu mâna udă şi se pun la fiert în ciorbă. Înainte de a servi, se scoate osul din ciorbă şi se drege cu un gălbenuş bătut cu smântână.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.