Conopida cu unt

12 martie 2012 Legume  No comments

Conopida cu unt



2 conopide mari, 50 g unt, 1 lingură pesmet, sare.

Se aleg conopide cu floare albă şi frumoasă. Se taie coada cât mai aproape de căpăţână. Cu un cuţit mic se desprind toate frunzuliţele din jurul conopidelor. Se spală în apă rece şi se pun la fiert înţr-o oală cu apă clocotită, sărată. Se fierb circa o jumatate de oră, descoperit, la foc iute, Conopida se fierbe totdeauna aproape de masă, deoarece stând în apă, se înroşeşte. Când sunt gata, se scurg bine de apă, se aşază pe farfurie, se toarnă deasupra unt topit şi se presară pesmet puţin rumenit în unt. Se poate servi cu sos de roşii sau cu sos alb pregătit cu unt, o lingură de făină şi apa în care a fiert conopida. Această apă în nici un caz nu se aruncă, deoarece poate servi la pregătirea unei supe de zarzavat foarte gustoasă.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.