Creier fiert

26 ianuarie 2012 Diverse  No comments

Creier fiert




2 creieri de vacă sau 3 creieri de viţel, 11 apă, 1 lingură otet, sare.

Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot sângele şi cheagurile care s-ar înnegri la fiert. Se schimbă apa odată sau de două ori. Se scoate, se curăţă pieliţa de deasupra, încet ca să nu se sfărâme, se mai spală odată şi se pune la fiert în apă călduţă, cu sare şi foarte puţin oţet. Se lasă să fiarbă în clocote mici 20 minute. Se scurge. Se serveşte fierbinte, întreg sau tăiat felii, cu unt topit şi puţin rumenit, lămâie sau sos de roşii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.