Crema de ciocolata

2 februarie 2012 Diverse  No comments

 Crema de ciocolata

   
      Ingrediente:

      pentru 1/2 litru de lapte se iau 100 g ciocolata rasa sau 1 lingura de 
      cacao, 4 oua, 2 pahare zahar, 3 linguri faina 

      Mod de preparare:

      Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna 100 g ciocolata rasa sau 1 lingura de
      cacao, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa timp de 15 minute. Se
      freaca bine ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele putin cite
      putin, amestecind mereu cu lingura. Se pune la foc potrivit si se continua
      sa se amestece ca sa nu se prinda compozitia de fund. Se va freca foarte
      repede mai ales atunci cind compozitia incepe sa dea in clocot, pentru a
      nu se forma cocolosi. Se ia de pe foc si se mai bate citva timp. Daca in
      crema s-au format cocolosi, se va pune imediat cratita cu crema intr-un
      vas cu apa rece, se va turna in crema o lingura de apa rece si se va bate
      pina cind cocolosii dispar.

   

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.