Category Diverse
-
Costițe de porc la cuptor
12 septembrie 2019 Diverse, Mancaruri cu carne
-
Costițe de porc la cuptor, ingrediente:
- 1000g costițe de porc,
- 4 linguri miere de salcam,
- 200 ml vin alb,
- 3-5 caței usturoi,
- 3 linguri ulei de măsline,
- 200 ml sos de soia,
- sare,
- piper,
- codimente bbq.
Mod de preparare:
Costițele de porc se crestează in zona osului fără a se despărți, după care le spălăm bine cu apă rece si începem pregătirea prin adaugarea de sare, piper si condimente bbq după care o ungem bine cu ulei de măsline. Apoi într-o tavă amestecăm sosul de soia cu mierea de albine si punem costița de porc la macerat circa 2-3 ore. După macerare împănăm costița de porc cu usturoi și o asezam in tavă , cât mai aerisit adăugând un amestec de vin alb si apă, pentru frăgezire...
Read More -
Pui la ceaun Reteteiuti
31 mai 2015 Diverse, Mancaruri cu carne
-
Pui la ceaun Reteteiuti, ingrediente:
- un pui(preferabil de tara),
- aproximativ 400 ml ulei,
- o lingura untura,
- o capatana usturoi,
- 3 linguri pasta tomate,
- un pliculet tarhon,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Spalam bine puiul si il taiem bucati, sira spinari nu o vom folosi. Intr-un ceaun punem uleiul impreuna cu untura la incins, iar atunci cand este incins bine punem bucatile de pui si il lasam la prajit fara a acoperi ceaunul. Usturoiul il curatam si il pisam cat mai marunt, dupa care intr-un castron il amestecam bine cu putina sare si ulei, la el adaugam pasta de tomate si o jumatate de plic de tarhon amestecand pana la omogenizare...
Read More -
Orez cu lamaie
21 februarie 2015 Diverse, Retete post
-
Orez cu lamaie, ingrediente:
- o cana si jumatate orez,
- coaja si sucul de la 2 lamaii,
- 2-3 frunze menta,
- o ceasca seminte de susan,
- 2 frunze dafin,
- 50-100 ml ulei,
- piper,
- sare,
- cateva bobite mustar.
Mod de preparare:
Se spala bine orezul in apa rece, dupa care il punem la fiert in apa cu sare, atunci cand el este fiert indeajuns il scurgem de apa. Separat intr-o tigaie prajim in ulei bobitele de mustar, coaja de la lamaii, frunfele de menta, dafinul, iar la final adaugam si piperul si susanul. Cand s-au calit indeajuns le amestecam cu orezul si adaugam si sucul obtinut prin stoarcerea lamaiilor. Amestecul atfel obtinut il punem intr-o tava , iar peste el punem, acoperind bine, o folie de aluminiu si introducem tava in cuptorul incis pentru circa 25 minute. Pofta buna!
-
Omleta diferita
-
Omleta diferita, ingrediente:
- 6 oua,
- 2 bucati ceapa,
- 200 g ciuperci,
- 150 g bacon,
- 100 g branza sarata,
- sare,
- piper.
Se curata ceapa si ciupercile si se toaca marunt, dupa care se pun intr-o tigaie incapatoare la prajit, cand ceapa devine aurie adaugam si bacon-ul taiat cubulete mici. Separat intr-un castron batem ouale spuma si adaugam branza data prin razatoarea mare si un praf de piper. Atunci cand baconu-l cu ciupercile si ceapa sunt suficient de prajite se adauga continutul castronului amestecand incontinuu. Se potriveste de sare si se scoate pe o farfurie intinsa. Pofta buna!
Read More -
Cozonac cu nuca
-
Cozonac cu nuca, ingrediente:
- ALUATUL :
- 1 kg faina,
- 10 oua,
- 300 g zahar,
- 500 ml lapte,
- 200 g unt,
- sare,
- 50 g drojdie,
- UMPLUTURA:
- 250 g miez de nuca,
- 3 oua (albusuri).
- 250 g zahar,
- 25 g cacao.
Dizolvam drojdia in 100 ml lapte si adaugam putin zahar si putina faina, dupa care lasam la crescut circa 10-15 minute. Totul se amesteca cu faina, praful de sare , restul de lapte, galbenusurile,cand aluatul este gata se adauga treptat untul topit, pana cand se amesteca complet. Dupa framantare se lasa la dospit, pana cand aluatul creste, aproximativ 90 minute. Separat albusurile sunt batute spuma si amestecate cu cacaua, nucile si zaharul macinate marunt...
Read More -
Spuma de capsuni
-
Spuma de capsuni, ingrediente:
- 500 g capsuni,
- 300 g zahar,
- 3 albusuri de ou.
Preparare: Dupa ce spalam bine capsunile si le curatam de codite, le pasam cu o furculita . Imediat ce am terminat cu fructele, batem spuma albusurile impreuna cu zaharul. Cand albusul e gata , adaugam fructele pasate, amestecand usor de jos in sus pentru a incorpora fructele fara a se lasa albusul foarte tare. La final punem in cupe spuma de capsuni si o dam la rece pentru cateva ore. Se orneaza dupa plac.
-
Ardeii umpluti cu vinete
10 martie 2012 Diverse
-
Ardeii umpluti cu vinete12 ardei, 3 vinete mijlocii, 1 felie de pâine, 1 ceapă, 1 ou, 1 lingură făină, sare, piper, 2 linguri untură. Pentru sos: 500 g roşii, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, sare, 1 frunză de ţelină.Se scot cotoarele de la ardei şi se curăţă de seminţe. Se coc vinetele ca pentru salată, se toacă împreună cu puţin miez de pâine albă muiat în lapte şi o ceapă tocată, prăjită. Se adaugă un ou, sare, piper şi făină. Se umplu ardeii cu această compoziţie, se înmoaie capătul în puţină făină şi se prăjesc în untură, Se aşază în cratiţă cu un sos de roşii şi se dau la cuptor să fiarbă încet.
-
Ardei umpluti cu orez
10 martie 2012 Diverse
-
Ardei umpluti cu orez12 ardei, 2 cepe, 1 ceaşcă de orez, 2 linguri ulei, 1 linguriţă verdeaţă, sare, piper. Pentru sos: 1 ceapă, 1 lingură ulei, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, sare.Se spală ardeii, se scoate capacul în jurul codiţei şi se scot miezul şi seminţele cu grijă, ca să nu se spargă ardeii şi se pun cu gura în jos, să se scurgă . Separat se prăjeşte în ulei ceapa tăiată mărunt, se adaugă orezul, şi când începe să se îngălbenească, se stinge cu apă. Se ţine câteva minute pe foc să înflorească orezul (începe să se umfle). Se dă la o parte, se adaugă verdeaţă tocată, sare şi piper. Se umplu ardeii...Read More
-
Conopida cu pesmet
5 februarie 2012 Diverse
-
Conopida cu pesmet
Ingrediente:
2 conopide, 4 oua, 2 linguri unt, pesmet, sare
Mod de preparare:
Se fierbe conopida in apa clocotita cu sare. Se asaza intr-o forma, se presara cu ou rascopt dat prin sita si cu pesmet alb prajit in unt. Se da la cuptor. Dupa citeva minute se poate servi.
-
Conopidã cu maionezã
5 februarie 2012 Diverse
-
Conopidã cu maionezã600-800 g conopidã, 300 g maionezã, 100 ml smîntînã, mãrar, pãtrunjel.Mod de preparare:Conopida se fierbe si se strecoarã. Maioneza obisnuitã se amestecã facultativ cu smîntîna, potrivindu-se gustul cu sare, acrealã si mustar, ca sã fie mai picantã, dupã care se amestecã usor cu conopida, prin rãsturnare, ca aceasta sã nu se deformeze. Pentru aromã, se pune neapãrat în maionezã mãrar tãiat mãrunt. Se aranjeazã pe platou si se presarã mãrar sau pãtrunjel tãiat mãrunt.