-
Dovlecei cu cartofi la cuptor
2 martie 2012 Legume
-
Dovlecei cu cartofi la cuptor3 dovlecei, 300 g cartofi, 2 ouă, 1 lingură untură, 1 lingură brânză rasă, 1 linguriţă verdeaţă tocată, 2 ceşti lapte, 50 g unt proaspăt, sare.Se rad dovleceii, se curăţă cartofii şi se taie felii (cruzi). Se fierb ouăle răscoapte. Se unge cu untură o formă rezistentă la foc, se aşază un rând de felii de cartofi, un rând de felii de dovlecei, unul de felii de ouă răscoapte, se presară brânză, puţină verdeaţa şi din nou cartofi, dovlecei şi ouă. Deasupra se toarnă lapte, potrivit de sărat, cât să acopere legumele din formă, se pun câteva bucăţele de unt proaspăt şi se dă la cuptor, la foc potrivit, până ce se fierb cartofii şi dovleceii.
Leave a reply