-
Dovlecei cu maionezã
5 februarie 2012 Diverse
-
Dovlecei cu maionezã2-3 dovlecei mai tineri, sare, 250-300 g maionezã sau alte sosuri cu maionezã.Mod de preparare:Dupã ce s-au curãtat de coajã, dovleceii se taie în jumãtãti, pe lungime, si li se scoate mijlocul cu semintele, cu o lingurã. Jumatãtile se fierb 15-20 minute în apã clocotitã, putin sãratã, fãrã sã se moaie prea mult. Se desartã în strecurãtoare, asezîndu-se jumatãtile cu partea dinãuntru în jos, ca sã se scurgã mai bine de apã, unde se lasã pînã cînd se rãcesc. Se taie în felii de 2 cm si fîsiile în cuburi. La maionezã, se adaugã, pentru a fi mai picantã, sare, acrealã si mustar, iar pentru aromã se pune neapãrat mãrar tãiat mãrunt si, dupã aceea, se amestecã cu dovleceii usor, ca sã nu se zdrobeascã. Se aseazã pe platou si se orneazã cu mãsline si gogosari.
Leave a reply