Dovlecei cu rosii la cuptor

3 martie 2012 Legume  No comments

Dovlecei cu rosii la cuptor



3 dovlecei mijlocii, 500 g roşii, 1 lingură făină, 190 g brânză albă, 2 linguri unt sau untură, sare.

Se aleg dovlecei de mărime potrivită. Se rad, se taie felii rotunde şi se prăjesc în unt sau în untură. Se unge cu unt o formă rezistentă la foc, se aşază rânduri de dovlecei alternând cu felii de roşii şi cu feliuţe subţiri de brânză . Se potrivesc de sare, se presară deasupra brânză rasă şi se pun câteva bucăţele de unt. Se dau la cuptor. Se servesc în formă. Se mai pot pregăti dovleceii ca mai sus, aşezându-i în formă cu felii de roşii, şi înlocuind brânza cu câţiva căţei de usturoi, tocaţi şi rumeniţi cu puţină untură. Deasupra se presară pesmet şi câteva bucăţele de unt.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.