Galuste de cartofi cu sos de rosii

23 februarie 2012 Legume  No comments

Galuste de cartofi cu sos de rosii



500 g cartofi, 2 linguri făină, sare, piper, 1 ceapă, 1 linguriţă untură, 500 g roşii sau 1 lingură bulion, 1 lingură brânză rasă.

Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de carne. Se adaugă făină astfel încât aluatul să fie ceva mai tare, se potriveşte de sare şi piper. Se fac cu mâna dată prin făină, mici cârnăciori de grosimea degetului şise fierb în apă cu sare . Între timp se face un sos de roşii în felul următor: se prăjeşte o ceapă tocată mărunt în puţină untură, se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă până se moaie. Se adaugă câte puţin bulion şi se potriveşte de sare. Se scurg găluştele, se aşază pe farfurie, deasupra se toarnă sosul, se presară puţină brânză rasă şi se servesc calde.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.