Mancare de ciuperci

21 aprilie 2012 Legume  No comments

Mancare de ciuperci

1 kg ciuperci, 2 cepe, 4 roşii, 2 linguri unt, 1 linguriţă făină, sare, verdeaţă tocată.

Se aleg ciuperci, de preferinţă mici, în orice caz foarte proaspete, albe şi cu carnea tare. Se curăţă, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie în patru sau în mai multe bucăţi, după mărime Se taie ceapa felii şi se prăjeşte uşor cu o lingură de unt. Se pun ciupercile şi se ţin până scade toată apa din ele. Se adaugă făină, câteva roşii fără coajă şi seminţe, sare şi puţină verdeaţă tocată. Se lasă să fiarbă acoperit până ce mâncarea este potrivit de scăzută. Se serveşte fierbinte. Se poate pregăti la fel cu ulei, servindu-se rece.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.