Mancare de crap

15 ianuarie 2012 Peste  No comments

Mancare de crap




1 crap de 1 kg, 1 lingură unt sau ulei, 20 fire arpagic, 1/2 lingură făină, 2 pahare vin roşu, pătrunjel verde, dafin, 2 căţei de usturoi, un praf de piper, sare.

Se curăţă crapul, se taie în bucăţi de mărime potrivită şi se lasă cu sare până ce se pregăteşte sosul. Se pune la foc într-o cratiţă o lingură de unt sau ulei cu arpagicul curăţit şi opărit. Când arpagicul începe să se îngălbenească, se pune făina. Se amestecă pe foc 5 minute. Se adaugă, vinul, pătrunjelul verde, frunza de dafin şi usturoiul pisat mărunt. Pentru ca mirosul de usturoi să nu fie tare (după gust), acesta se pune nesfărâmat şi se scoate înainte de a, servi. Se lasă să fiarbă acoperit un sfert de oră. Se pune peştele cu un praf de piper, se lasă să fiarbă înăbuşit pînă este gata. Se serveşte cald. Aceeaşi mâncare se poate face din peşte amestecat, de exemplu: lin, ştiucă, ţipar.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.