Mancare de vinete cu rosii si ardei

10 martie 2012 Legume  No comments

Mancare de vinete cu rosii si ardei



2 — 3 vinete mijlocii, 1 kg roşii, 2 cepe, 6 ardei graşi, 2 — 3 căţei de usturoi, 2 — 3 linguri ulei, mărar, pătrunjel, sare, piper.

Se  taie roşiile felii. Se aşază un rînd pe fundul cratiţei, apoi se pune un rând de ceapă crudă tăiată peştişori (felii subţiri). Se taie în patru vinetele, se opăresc, se scurg, se aşază peste ceapă, iar deasupra se pun ardei graşi tăiaţi rotocoale. Peste ardei se pun câţiva căţei de usturoi tăiaţi în două, mărar, pătrunjel tocat, sare şi piper (facultativ). Deasupra se pune restul de roşii tăiate felii. Se acoperă cratiţa cu capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Când începe să lase apă, se adaugă uleiul. Se mişcă cratiţa din când în când, pentru a se controla dacă nu s-a prins de fund. Se dă la cuptor până ce scade complet. Se lasă să se răcească în cratiţă şi se răstoarnă ca o budincă.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.