-
Mazare batuta
9 martie 2012 Legume
-
Mazare batuta500 g mazăre uscată, 3 cepe, 1 cartof, sare, 2 linguri ulei, 1 căpăţână usturoi.Se alege mazărea uscată. Se spală şi se lasă să stea două ore în apă călduţă. Se scurge şi se pune cu apă rece pe foc potrivit, să înceapă să fiarbă cu încetul. Se ţine circa două, trei ore. Se adaugă de la început o ceapă şi un cartof. Când mazărea este bine fiartă şi mai ales foarte scăzută, se trece fierbinte prin sită; se pune din nou într-o oală şi se bate pe marginea maşinii, până se umflă şi devine spumoasă. Se potriveşte de sare. Se serveşte cu ceapă prăjită în ulei sau cu mujdei de usturoi, de asemenea cu miez de varză acră.Mazărea bătută este mai bună dacă la două părţi mazăre se adaugă o parte de fasole bătută.
Leave a reply