Ostropel de rata

1 februarie 2012 Diverse  No comments

Ostropel de rata


1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 3 cepe, 1/2 lingură făină, 1 lingură bulion, 2 căţei de usturoi, sare, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, 2 linguri oţet de vin.

Se curăţă raţa, se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţină untură. Dacă raţa este grasă, se pune fără untură în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime. Se lasă să se rumenească. Se adaugă cepele tăiate felii subţiri, făina şi se amestecă până începe să se rumenească. Se stinge cu puţină apă. Se mai adaugă o lingură de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunză de dafin. Se toarnă sosul peste carne, se lasă să fiarbă până ce raţa este destul de fragedă. Când este aproape gata, se adaugă oţetul. Se lasă să mai dea un clocot. Sosul trebuie să fie potrivit de scăzut. La fel se face şi ostropelul de gâscă sau de găină.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.