-
OUĂ UMPLUTE CU BRÂNZĂ
8 ianuarie 2012 Diverse
-
OUĂ UMPLUTE CU BRÂNZĂ6 ouă, 2 gălbenuşuri, 2 linguri brînză, 1 lingură smântână, 1 lingură unt, sare, piper.Pentru sos: 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.Se fierb ouăle tari. Se curăţă şi se taie în două în lungune. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într-un castron cu două gălbenuşuri crude, puse pe rând. Se adaugă brânza rasă, o lingură de smântână, sare şi puţin piper. Se freacă bine până se face ca o smântână groasă. Cu această compoziţie se umplu albuşurile până în margini. Se presară cu brânză rasă şi se aşază pe o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptor, la foc iute. Se face un sos dintr-o ceaşcă de smântână cu puţină făină şi sare. Se aşază ouăle pe farfuria de servit şi se toarnă sosul fierbinte împrejur.
Leave a reply