Ceafa de porc la dry cooker

17 iunie 2012 Retete Dry cooker  No comments

Ceafa de porc la dry cooker
Ceafa de porc la dry cooker500g ceafa de porc,20g condimente friptura,sare


Se spala carnea cu apa rece , se portioneaza in bucati de 1-2 cm,se sterge cu hartie absorbanta de bucatarie .Se condimenteaza pe ambele parti si se aseaza in tigaia dry cooker pe ochiul mic de la aragaz.Trebuie ca bucatile de ceafa de porc sa fie intoarse pe ambele parti. Se serveste cu garnitura de cartofi sau varza dulce.

Read More

Dorada la cuptor cu rosii cherry si cartofi

15 iunie 2012 Peste  No comments

Dorada la cuptor cu rosii cherry si cartofi
1 dorada pana intr-un kg,6 cartofi marime medie, 6-8 rosii cherry,80 g branza tare  rasa, 10 linguri ulei masline, o legatura patrunjel, sare, piper.
Curatati dorada,clatiti-o sub un jet de apa rece si scurgeti-o pe hartie absorbanta.Spalati si tocati patrunjelul, curatati, spalati si taiati cartofii rondele subtiri.Curatati si spalati rosiile cherry,apoi taiati-le pe jumatate.
Acoperiti fundul unei tavi cu 4 linguri de ulei,presarati deasupra jumatate din patrunjel,jumatate din rondelele de cartofi si deasupra radeti 40 g de branza tare.Aranjati deasupra pestele si acoperiti-l cu rondelele de cartofi ramase.De jur imprejur puneti rosiile cherry,radeti restul de branza tare,si presarati patrunjelul,apoi stropiti cu 6 linguri de ulei de masline...

Read More

Pastrav cu miez de nuci

13 iunie 2012 Peste  No comments

Pastrav cu miez de nuci

Pastrav cu miez de nuci

2 pastravi cam de 300 g fiecare,20-50 g miez de nuca, faina, 20 ml  rom, 10 g unt, sare, piper.
Curatati pastravul, clatiti-l sub un jet de apa rece si uscati-l cu hartie absorbanta.Dati sare si piper in interior, treceti pastravii prin faina si scuturatii usor, tinandu-i de coada, pentru a elimina excesul de faina.Intr-o tigaie mere, faceti spuma untul incins si prajiti pastravii,intorcandu-i pe ambele parti.Scoateti pestele si asezati-l pe hartie absorbanta pentru a se scurge de grasime, apoi asezati-l pe un platou.Adaugati in tigaie untul ramas si miezul de nuca tocat mare;stropiti cu rom si lasati-l sa se evaporeze la foc puternic.Turnati sosul obtinut peste pastrav si aduceti-l la masa fierbinte.

Read More

Omlete de sardele

19 mai 2012 Peste  No comments

Omlete de sardele
400 g sardele curatate, 6 oua, 2 ramurele fenicul salbatic, 25 g seminte de pin, 1 catel usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Spalati sardelele sub un jet de apa rece; scurgeti-le bine si uscati-le tamponandu-le cu hartie absorbanta de bucatarie.Curatati si zdrobiti usturoiul, apoi caliti-l intr-o tigaie cu 5 linguri de ulei.Adaugati sardelele si semintele de pin si rumeniti-le si pe acestea.Potriviti de sare si piper.Curatati, spalati si tocati feniculul . Bateti ouale cu sare si cu piper, incorporati si feniculul si turnati compozitia in tigaia cu sardelele, dupa ce ati scos din ea usturoiul.Lasati ouale sa se inchege fara sa faca crusta.Serviti omleta taiata cuburi mari.

Read More

File de pastrav cu alune si dovlecei

19 mai 2012 Peste  No comments

File de pastrav cu alune si dovlecei

500 g fileuri de pastrav, 3 dovlecei, 150 g alune decojite, 150 g pesmet, 100 g faina, 2 oua, 1 ramurica cimbru, 1 legatura patrunjel, 2-3 fire arpagic verde, 2-3 frunze menta, 1 lamaie, ulei pentru prajit, 3 linguri ulei masline, sare, piper.
Curatati si spalati dovleceii, scoateti partea din mijloc cu semintele, apoi taiati-i bucatele.Dati-i in clocot 1 minut in apa cu putina sare, scurgetii si punetii intr-un castron.Curatati, spalati si tocati mare patrunjelul si menta, pastrand cateva frunze deoparte, pentru ornat.Curatati si spalati cimbrisorul si arpagicul verde pe care il veti taia betisoare.Pregatiti un sos amestecand sucul filtrat de lamaie, uleiul de masline ,sarea, piperul si ierburile aromatice tocate; turnati compozitia peste dovlecei...

Read More

Ton cu ierburi aromatice

18 mai 2012 Peste  No comments

Ton cu ierburi aromatice

1 bucata ton de 400 g,1 telina, 1 morcov ,1 ceapa ,1/2 lamaie, 1 foaie dafin,1 lingura capere in otet, 1 legatura patrunjel, 6 linguri ulei masline, sare, piper negru boabe.
Curatati, spalati si taiati bucatele telina si morcovul.Curatati ceapa si feliati-o mare.Strecurati sucul unei jumatati de lamaie.Dati in clocot 100 ml apa putin sarata in care ati cufundat legumele, ati turnat sucul de lamaie si ati pus foaia de dafin spalata si cateva boabe de piper.Adaugati bucata de ton si fierbeti-o 7 minute, apoi scoateti-o cu o spumiera, scurgand-o bine. Intr-o tigaie termorezistenta, rumeniti bine pestele cu 3 linguri de ulei,intorcadu-l pe ambele parti ca sa prinda gust...

Read More

Scrumbii cu cartofi

18 mai 2012 Peste  No comments

Scrumbii cu cartofi
500 g scrumbii curatate,4 cartofi mici,2 cepe rosii,20 rosii cherry,1 lingurita cimbru,1 ramurea fenicul salbatic,4 linguri ulei masline,sare,piper.
Spalati si curatati cartofii,apoi taiati-i cubulete.Curatati si taiati ceapa felii subtiri.Curatati,spalati si taiati in doua rosiile.Spalati scrumbiile,curatatile si tamponati-le cu hartie absorbanta de bucatarie.Intr-o tigaie termorezistenta      ,incingeti 4 linguri de ulei, adaugati cartofii si ceapa , aromatizati cu cimbrisorul si cu fenicul spalat si uscat.Caliti totul la foc mic, amestecand des cu o lingura de lemn.Cand s-au inmuiat legumele, puneti in tigaie si scrumbiile si rosiile cherry, potriviti de sare si piper ; puneti capacul si lasati sa fiarba 8-10 minute, la foc mic.
Asezati legumele pe farfurii, puneti d...

Read More

Spaghete cu oua si sos de rosii

5 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Spaghete cu oua si sos de rosii

400 g spaghete, 3 ouă, 1 Iingură unt, 1 lingură brânză. 

Pentru sos: 500 g roşii, 1 linguriţă zahăr, unt proaspăt cât o nucă.

Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu o lingură de unt. Se fierb ouăle răscoapte. Din timp se pregăteşte un sos de roşii, foarte picant. Se unge bine cu unt o formă rezistentă la foc, se pune un rând de spaghete, unul de felii de ouă şi câteva linguri de sos. Se continuă până se umple forma. Se presară brânza rasă şi se dă la cuptor să se rumenească.

Read More

Macaroane cu sos de rosii

5 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Macaroane cu sos de rosii

400 g macaroane, 100 g brânză rasă, 50 g unt proaspăt, sare.. Pentru sos: 500 g roşii, 1 linguriţă zahăr, unt proaspăt cât o nucă.

Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase. Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece. Se pun în cratiţă, se adaugă untul proaspăt, desfăcut în mai multe bucăţi pentru a se topi repede, şi două linguri de brânză rasă...

Read More

Macaroane la cuptor

4 mai 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza  No comments

Macaroane la cuptor

400 g macaroane, 100 g brânză rasă, 50 g unt proaspăt, sare, 1 linguriţă pesmet.

Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc mai mic, şi se ţin să clocotească încet. Macaroanele nu trebuie lăsate să fiarbă prea mult şi nici la foc mare, deoarece se sfărâmă şi devin cleioase. Se scurg bine de apă prin strecurătoarea specială, cu găuri mari şi se limpezesc cu apă rece.. Se pun într-o formă rezistentă la foc, unsă cu unt. Se presară deasupra brânză rasă amestecată cu puţin pesmet şi câteva bucăţele de unt proaspăt. Se dau la cuptor la foc iute, se ţin câteva minute, până ce se rumenesc deasupra...

Read More