-
Budinca de gris
10 februarie 2012 Prajituri
-
Budinca de grisIngrediente:
4 oua, 200 g de zahar, 200 g de alune sau miez de nuca, 1 portocala, 25 g de unt, o lingura de dulceata din coji de portocale, 100 g de grisMod de preparare:
Spalati si stergeti bine portocala, dupa care ii stoarceti sucul. Separati galbenusurile si frecati-le cu zahar intr-un castron. Adaugati in aceasta crema alunele sau nucile sfarimate (nu macinate), apoi sucul si coaja de portocala dupa gust si grisul. Omogenizati compozitia. Bateti albusurile spuma tare si incorporati-o in amestec putin cite putin. Ungeti cu unt un vas de Jena, puneti compozitia si coaceti la cuptor potrivit 25 de minute.
-
Budinca de ciocolata
10 februarie 2012 Prajituri
-
Budinca de ciocolata
Ingrediente:
ciocolata (200g), unt (200g), zahar (125g), faina (2 linguri), oua (4), sare.Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se raceasca. Se freaca cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de faina si se toarna incet compozitia racita.La sfarsit, se pun albusurile batute spuma. Seunge o forma cu unt, se pune compozitia si se fierbe in bain-Marie timp de o ora.
-
Budinca din branza de vaci
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca din branza de vaci
Ingrediente:
brinza de vaci (200 g), zahar (125 g), faina (2 linguri), oua (2), sare, coaja de lamiie.Mod de preparare:
Se amesteca branza cu zaharul, apoi faina si celelalte. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt.
Servire: Se poate servi cu dulceata.
-
Budinca "Delicia"
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca „Delicia”
Ingrediente:6-8 cartofi mari, 4 oua, o cana cu smintina sau lapte, 5 linguri brinza de vaci, 2 linguri telemea rasa, 4 linguri bune cu unt netopit, 2 linguri cu faina, marar verde si sare
Mod de preparare:
Curatati cartofii si fierbeti-i in apa clocotita si putin sarata. Cind sint gata, scoateti-i intr-un castron, pasati-i si amestecati-i cu brinza de vaci, telemeaua si untul. Adaugati apoi galbenusurile, smintina, laptele, faina si mararul verde. Omogenizati compozitia, apoi amestecati cu albusurile batute spuma tare. Ungeti o cratita cu margarina, puneti amestecul si coaceti budinca in cuptorul cu foc potrivit timp de 30-40 de minute.
-
Budinca de varza acra cu orez
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de varza acra cu orez
Ingrediente:1 1/2kg de varza acra, 200 g de orez, 150 g de untura, 100 g de pesmet, 100 g de ceapa
Mod de preparare:
Taiati varza in fisii foarte subtiri, spalati-o si stoarceti-o foarte bine. Caliti-o pe jumatate in grasime, adaugind la sfirsit si vinul. Auriti ceapa tocata in grasime si adaugati orezul, pasta de rosii si o ceasca cu apa. Condimentati, ungeti tava cu untura, tapetati-o cu putin pesmet, asezati un strat de varza, unul de orez (deasupra sa fie tot varza), dati tava la cuptor pentru 30 de minute.Servire:Se serveste cu smintina si mamaliga.
-
Budinca de taitei cu cirnati afumati
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de taitei cu cirnati afumati
Ingrediente:
500 g taitei, 1 lingura untura, 250 g sunca afumata, 1 pahar smintina, 2 oua, 1 lingura de pesmet, sareMod de preparare:
Se fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu smintina. Se unge o forma cu untura, se presara cu pesmet si se toarna compozitia. Se rumeneste la cuptor.
-
Budinca de paine
10 februarie 2012 Budinci
-
Budinca de paine
pentru 500 g de paine se iau 100 g unt, 1/2 pahar lapte, 3 linguri zahar, 3 oua, 1 praf de vanilie
Mod de preparare:
Painea alba, fara coaja, se taie felii care se ung cu unt si se asaza in rinduri indesate, intr-o forma unsa cu unt. Se freaca ouale cu zahar, se subtiaza treptat cu lapte fierbinte, se adauga sare si praf de vanilie, se freaca si se toarna peste feliile de paine. Cind painea s-a imbibat bine cu compozitia din oua si lapte, budinca se pune la copt.
-
Budinca de orez cu stafide
6 februarie 2012 Prajituri
-
Budinca de orez cu stafide
pentru 1 pahar de orez se iau 2 pahare lapte, 2 oua, 2-3 linguri zahar, 50g stafide, 1/2 lingurita sare, 1-2 linguri unt
Mod de preparare:
Orezul se spala si se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute. Se scurge apa, iar peste orez se toarna lapte fierbinte se adauga sare si se fierbe, timp de 25-30 de minute, amestecind mereu. Se adauga apoi zahar, oua,stafide si se amesteca bine. Se pune orezul intr-o tava sau intr-o cratita unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor. Cind budinca este gata, se asaza pe un platou, se taie in portii si se serveste cu sirop de
fructe.
-
Budinca de mere
6 februarie 2012 Prajituri
-
pentru 10 felii de piine se iau 4-5 linguri unt, 8-10 mere, 4 oua, 1 1/2 pahar zahar, 1 litru lapte
Mod de preparare:
Se curata merele si se taie felii subtiri. La fel se taie felii subtiri si paine alba, nu foarte proaspata, se inmoaie in unt topit si se asaza intr-o forma unsa cu unt, alternind un rind de piine si un rind de mere (rindul de sus trebuie sa fie de piine). Fiecare rind de mere se presara cu scortisoara pisata. In acelasi timp se freaca ouale cu zahar se adauga lapte si se toarna peste budinca. Se pune la copt in cuptor la foc potrivit. -
Budinca de lamaie
6 februarie 2012 Prajituri
-
Budinca de lamaie
Ingrediente:coaja de lamaie (1 lamaie), faina (4 linguri), oua (8), zahar (10 linguri), zeama de lamaie (1 lamaie), sare.
Mod de preparare:
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si putina sare, se adauga faina, coaja si zeama de lamaie. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Se unge cu unt o forma, se torna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit.