Budincã de conopidã

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budincã de conopidã
 

Ingrediente:
 1 Kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100-150 g brinza
telemea, 100 g unt, 200 ml smintina, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii.

Mod de preparare:

Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare, se strecoara si, rece, se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte, nestoarsa; la tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, untul topit, mararul taiat marunt si brinza nedesarata si rasa, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o cratita unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet...

Read More

Budinca de ciuperci

6 februarie 2012 Budinci  No comments

 Budinca de ciuperci
   
      Ingrediente:

3 felii de piine, 300 g ciuperci, 5 oua, 4 linguri smintina, 2 linguri ulei, 1 ceapa mica, 1/2 pahar lapte, verdeata, 10 linguri de sos de ciuperci, sare, piper

     
Mod de preparare:
       Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat carne, apoi se storc chiflele muiate in lapte si se trec de doua ori prin masina impreuna cu ciupercile. Se prajeste in untura ceapa taiata marunt, la care se adauga verdeata tocata si se toarna peste ciuperci. Se adauga pe rind galbenusurile si se freaca bine, se potriveste de sare si piper, se adauga smintina si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma si se fierbe o ora in baie de apa.


 Servire:

Read More

Budinca de cartofi cu sunca

6 februarie 2012 Budinci  No comments

      Budinca de cartofi cu sunca


      Ingrediente:

1 kg cartofi, oua (2), unt (100 g) sau 1 dl de ulei, sunca (250 g), 1ceasca lapte, sare.

        Mod de preparare:
   

Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se fierb in putin apa (cit sa-i cuprinda). Dupa ce sint gata, se scurg de apa si se zdrobesc. Pireul obtinut se amesteca cu untul si laptele clocotit, se adauga galbenusurile si se amesteca pina devine spumos. La sfirsit, se adauga usor albusurile batute spuma si sunca taiata cuburi. Se unge o tava cu unt, se pune compozitia, se netezeste cu lama unui cutit si se unge cu putin galbenus. Se pune in cuptorul incins si se lasa sa se rumeneasca frumos.

     
      Servire:Se serveste fierbinte.

     

Read More

Budinca de carne

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca de carne

      Ingrediente:

 carne de porc (125 g), carne de berbec (375 g), sare, oua (5), piine  (75-100 g), ciuperci, bulion (3 linguri), smintina (3 linguri), brinza rasa (2 linguri).

     Mod de preparare:
     

 Carnea taiata in bucati mici se amesteca bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate. Toata compozitia se pune intr-o cratita unsa cu grasime si se lasa in cuptor cca 40 de minute. Ouale fierte se taie in felii, se aranjeaza pe deasupra budincii atunci cind aceasta este aproape gata. Din smintina, bulion si brinza rasa pregatim un sos picant pe care-l turnam peste budinca. Se mai lasa cratita 10 minute  in cuptor, apoi se serveste mincarea fierbinte, cu salata sau muraturi.

   

Read More

Budinca de brinza de vaci

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca de brinza de vaci
     


Ingrediente:

500 g brinza de vaci, 1 ou, 3 linguri smintina, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 g stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt

     
 Mod de preparare:
   

In brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase unsa cu unt si presarata cu pesmet, se niveleaza suprafata, se unge cu smintina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute.

     
Servire:Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smintina.
     

     

Read More

Budinca cu macaroane

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca cu macaroane

     
 Ingrediente:

  500 g macaroane, 1 pahar cascaval sau brinza rasa, 4 oua, 1 pahar zahar, 1/2 pahar de unt, 1/2 litru lapte

   
Mod de preparare:
     

Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei), in apa usor sarata, cu grija sa nu iasa din cratita afara. Se clatesc cu apa rece, se lasa sa se scurga, apoi se asaza intr-o tava unsa cu unt si se presara cu cascaval sau cu brinza rasa. Se bat ouale cu zahar si cu unt, se amesteca cu lapte se toarna peste macaroane si se da la cuptor sa se coaca timp de 25-30 minute, pina cind macaroanele se rumenesc (in budinca se poate pune numai cascaval sau numai zahar).

     

Read More

Budincã cu ciuperci

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budincã cu ciuperci
 

Ingrediente:
 1/2 kg ciuperci, 100 g unt, margarina sau untdelemn, 50 g ceapa, marar, patrunjel, 1/2 lingurita de sare, un virf de cutit piper, 200 ml smintina, 150 g franzela, 300 ml lapte, 50 g faina, 4 oua mari sau 5 oua mijlocii, 100 g cascaval, brinza telemea 


Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt se caleste, 2 minute, in toata grasimea; se adauga ciupercile bine spalate si taiate in felii, sarea, piperul. Se lasa la foc mic, acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa ciupercile. Dupa ce
s-au racit, se adauga franzela muiata in lapte (pina cind il absoarbe in intrgime) si, apoi, brinza rasa, bine zdrobita cu furculita, smintina, galbenusurile, faina, frunzele de patrunjel si marar taiate marunt si se
amesteca bine...

Read More

Budinca din carne de vaca

6 februarie 2012 Budinci  No comments

Budinca din carne de vaca
      


    Ingrediente:
 ½ kg de carne de vaca, 2 cepe, 2 oua, ½ ceasca mare de lapte, o lingura de  ulei, 6 catei de usturoi, o lingura pasta de rosii, ½ lingurita de faina, o lingura cu virf de unt, pesmet
   
     Mod de preparare:
 Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic. Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul  taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte.  Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pina cind apa scade la jumatate. Luati  vasul de pe foc; cind carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare...

Read More

Bombe

6 februarie 2012 Prajituri  No comments

Bombe

      Ingrediente:


 300g zahar, 100ml apa, 1 margarina, 3 linguri cacao, 2-3 picaturi esenta  de rom, 500g biscuiti, cca 125 de visine din visinata, 120g nuca de cocos  (sau nuca prajita macinata sau bombonele)


      Mod de preparare:

      Biscuitii se dau prin masina de tocat, pe urma se pune margarina topita in
      prealabil , apa si 3 linguri de cacao.Se framanta bine, se fac sfere in
      mijlocul carora se pune cite o visina.Dupa aceea se dau prin nuca de cocos
      (sau nuca prajita macinata sau bombonele).Se introduc la frigider pana se
      intaresc.
      Servire:Se servesc pe platou.
 

     

Read More

Conopida cu pesmet

5 februarie 2012 Diverse  No comments

      Conopida cu pesmet


      Ingrediente:
 2 conopide, 4 oua, 2 linguri unt, pesmet, sare
   
  Mod de preparare:
    Se fierbe conopida in apa clocotita cu sare. Se asaza intr-o forma, se presara cu ou rascopt dat prin sita si cu pesmet alb prajit in unt. Se da la cuptor. Dupa citeva minute se poate servi.

     

 

Read More