-
Cremă de banane
2 februarie 2012 Diverse
-
Astăzi vreau să vă prezint o rețetă care mie îmi place foarte mult, este vorba de o rețetă de cremă de banane. Având in vedere că aceste fructe sunt foarte delicioase și sunt pe placul multor oameni am vrut să o împărtășesc cu voi. Este o rețetă extrem de simplă, dar foarte delicioasă!
Ingrediente pentru crema de banane:- 500g banane,
- 4 ouă,
- 1L lapte,
- 150g zahar,
- 100g stafide,
- coajă de lămâie,
- 4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bat ouăle într-un bol de mărime medie, în lapte se pune 150g zahăr și se amestecă cu ouăle. Peste compoziție se adaugă coaja de lămâie, bananele tăiate în felii rotunde, iar ultima data stafidele...
Read More -
Aluat frantuzesc
2 februarie 2012 Diverse
-
Aluat frantuzesc
Timp de preparare: cca 1/4 ora.
Durata dospirii: 1 ora.
Cca 720 kcal/portie.
Ingrediente400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita sare
150 g unt sau margarina
2 ouaMod de preparare
1.Din ingrediente se framanta un aluat compact. Se infasoara intr-o carpa umeda
si se pune la rece in frigider timp de o ora.
2.Se intinde in forma de placinta sau de marimea unei tavi. Se incalzeste
cuptorul la 220C. Se unge o tava, se pune aluatul, se impunge cu furculita in
mai multe locuri si se acopera dupa gust. Se lasa la cuptor 20-25 minute.
-
Aluat dospit
2 februarie 2012 Diverse
-
Aluat dospit
Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Durata dospirii: 1 ora.
Cca 450 kcal/portie.
Ingrediente400 g faina
30 g drojdie
1 ligura zahar
1/4 litru apa calduta
1 lingurita sare
2 linguri uleiMod de preparare
Read More
1.Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi
la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora.
2.Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici. Se face o
taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la
dospit timp de o jumatate de ora.
3.Se incalzeste cuptorul la 220C. Se framanta bine inca o data si se intinde in
forma de placinta (una mare sau patru mici). Se unge bine o tava sau o forma
pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii
tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa... -
Aluat de paine
2 februarie 2012 Diverse
-
Aluat de paine
Timp de preparare: cca 1/2 ora.
Durata dospirii: 1 ora.
Cca 530 kcal/portie.
Ingrediente500 g faina
1 pachetel drojdie uscata
1 ligura zahar
1 varf de cutit chimen macinat
1 varf de cutit coreandru macinat
1 lingurita sare
15 g untura de porc
2 ouaMod de preparare
Read More
1.Se pune faina intr-un castron, se adauga drojdia, condimentele si untura. 1/4
l apa calduta setoarna peste compozitie, se adauga ouale, apoi se framanta din
toate acestea un aluat. Pentru 1/2 ora se pune la dospit.
2.Se framanta inca odata si se pune iar la dospit 1/2 ora. Se pune apoi pe o
planseta, se framanta din nou, apoi se intinde.
3.Cuptorul se incalzeste la 220C. Se unge o tava sau o forma pentru pizza. Se
asaza aluatul pe aceasta, se trag marginile aluatului usor in sus pe peretii
tavii... -
Rata cu masline
1 februarie 2012 Diverse
-
Rata cu masline1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 4 cepe, 1 linguriţă făină, 1 lingură bulion, 200 g măsline, sare.Se prăjesc bucăţile de raţă cu o jumătate lingură de untură (dacă raţa este grasă, se pune fără untură în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime). Se adaugă câte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se taie ceapa felii subţiri şi se rumeneşte cu o jumătate lingură untură. Se adaugă făina, se stinge cu puţină apă. Se toarnă sosul în cratiţa cu carne. Se potriveşte de sare, se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit. Se adaugă o lingură de bulion şi când raţa este aproape fiartă, se pun măslinele fierte în apă, separat, 10 minute. Se lasă să mai dea câteva clocote. Aceeaşi mâncare se pregăteşte cu ulei şi se serveşte rece...Read More
-
Ostropel de rata
1 februarie 2012 Diverse
-
Ostropel de rata1 raţă mijlocie, 1 lingură untură, 3 cepe, 1/2 lingură făină, 1 lingură bulion, 2 căţei de usturoi, sare, 10 boabe piper, 1 foaie de dafin, 2 linguri oţet de vin.Se curăţă raţa, se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţină untură. Dacă raţa este grasă, se pune fără untură în cratiţă, deoarece lasă singură grăsime. Se lasă să se rumenească. Se adaugă cepele tăiate felii subţiri, făina şi se amestecă până începe să se rumenească. Se stinge cu puţină apă. Se mai adaugă o lingură de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunză de dafin. Se toarnă sosul peste carne, se lasă să fiarbă până ce raţa este destul de fragedă. Când este aproape gata, se adaugă oţetul. Se lasă să mai dea un clocot. Sosul trebuie să fie potrivit de scăzut...Read More
-
Gaina rasol
1 februarie 2012 Diverse
-
Gaina rasolSe alege o găină grasă, se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă fierbinte. Se ia spuma, se sărează şi se adaugă tot zarzavatul ca pentru supă . Trebuie să fiarbă cel puţin 2 — 3 ore, după cât este de bătrână. Se taie, se aşază pe farfurie, se serveşte cu catofi fierţi şi cu sos, la fel ca rasolul de vacă. De obicei se serveşte însă cu mujdei de usturoi.
-
Pui rumeniti in tigaie
1 februarie 2012 Diverse
-
Pui rumeniti in tigaie2 pui mijlocii, 1 lingură unt, sare.Se curăţă puii, se taie în bucăţi şi se sărează. Se pun bucăţile în unt sau în untură fierbinte şi se rumenesc frumos pe toate părţile. Se servesc cu garnitură de legume.
-
Pui la tava
1 februarie 2012 Diverse
-
Pui la tava2 pui mijlocii, 1 lingură unt, sare.Se curăţă puii, se spală şi se sărează. Se pun într-o tavă potrivită, cu puţin unt. Se dau la cuptor şi se ung din când în când cu unt. Când sunt aproape gata, nu se mai ung, ca să se rumenească frumos deasupra. Se servesc cu cartofi şi cu salată. Sosul din tavă se lasă să mai fiarbă cu o lingură de apă, se strecoară şi se serveşte în sosieră.
-
Pui cu ciuperci si arpagic
1 februarie 2012 Diverse
-
Pui cu ciuperci si arpagic1 pui mare, 1 l apă, zarzavat de supă, cimbru, frunză de pătrunjel, foaie de dafin, 2 linguri unt, 150 g arpagic, 150 g ciuperci, 1 lingură făină, 1 gălbenuş, 1 Iingură smântână, 1 Iinguriţă zeamă de lămâie, sare, piper.Se pun bucăţile de pui la fiert. Se adaugă o ceapă, un morcov, mirodeniile şi sarea. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat se înăbuşă într-o cratiţă, cu puţin unt şi câteva linguri de apă, arpagicul curăţit şi ciupercile. Când puiul este destul de fiert, se face un rântaş dintr-o lingură de făină şi o lingură de unt, se stinge cu zeama strecurată de la pui. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute. La sfârşit se bate sosul cu un gălbenuş, se adaugă smântâna, zeama de lămâie şi puţin piper...Read More