Pui pane

17 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui pane

Pui pane2 pui, 3 oua, 2 linguri faina, pesmet, grasime, sare, piper.

Se curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper,apoi se da fiecare bucata in faina ,in ou si in pesmet. Se pune in grasime bine incinsa si se prajesc incet la foc potrivit.

Read More

Pui la cuptor cu sos de smantana

16 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui la cuptor cu sos de smantana
Pui la cuptor cu sos de smantana

2 fileuri de piept de pui, 2 pulpe (fara pielita si os), sare, piper, 80 g 
ceapa, 20g unt, 200 g smantana, 300 ml lapte, amidon sau faina pentru 

legat sosul, 300 g ciuperci, 5 fire tarhon, o cutie de boabe de porumb, 

grasime pentru uns tava.

Se freaca, carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smantana si lapte. Se adauga faina sau amidonul si se mai lasa 2-3 minute. Se incorporeaza in sos ciupercile, porumbul scurs si tarhonul.Se pune carnea intr-o tava unsa, si se toarna peste ea sosul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor.

Read More

Pui la capac

16 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui la capac

Pui la capacUn pui intreg, sare, piper, cimbru, ulei.

Se pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua o forma cat mai plata, se condimenteaza, se unge cu ulei. Pentru prajit se foloseste o cratita in care se pun 2/3 apa, se acopera cu un capac intors pe care se toarna ulei si se aseaza puiul. Se introduce in cuptorul incins si se lasa sa se patrunda/rumeneasca intorcandu-se de 1-2 ori de pe o parte pe cealalta. Atentie: nu se acopera! Din cand in cand se poate turna cu lingura peste pui sos din capac.

Read More

Pui fripti la cuptor

14 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui fripti la cuptor

Pui fripti la cuptor

1-2 pui, 1-3 linguri unt sau untura,sare.

La puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu unt topit sau untura inauntru si pe dinafara si se asaza in tava. Se dau la cuptor, la foc potrivit, 1 ora, turnand din cand in cand untura din tava, cu lingura peste ei.

Read More

Pui cu vinete

13 septembrie 2012 Pasare  No comments

 Pui cu vinete
 Pui cu vinete

1 pui de 1 kg, 50 g de unt, 3-4 linguri de ulei, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, 
piper si 350-400 g de vinete.

Taiati puiul in bucati, spalati-le, zvantati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Cand carnea s-a aurit, puneti sare, piper si adaugati 200 ml de apa. Lasati sa fiarba acoperit, pe foc mic, adaugand din timp in timp cate putina apa calda, pe masura ce aceasta se evapora. Cand carnea este gata,scoateti-o din sos, adaugati piureul de vinete,  puneti sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.

Read More

Pui cu sos ca la Buzau

13 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu sos ca la Buzau

Pui cu sos ca la Buzau2 pui potriviti, 150 g de unt, 4 rosii mari, o capatana de usturoi, sare,
piper, ½ l de vin alb.

Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt  la foc mic si bucatile de carne se auresc frumos. Cand acestea s-au aurit pe toate partile, se pune usturoiul nepisat. Se lasa focul mai mic, se pune 1  pahar de apa, se potriveste de sare si piper, apoi vasul se acopera. Dupa 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, rosiile, curatate de pielite, si se mai fierbe inca 10-15 minute. In continuare, bucatile de carne se
scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc si se pune restul de unt, batand bine cu telul. Trecut prin strecuratoare, sosul este turnat peste carne si preparatul poate fi servit.

Read More

Pui cu sos picant

12 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu sos picant

Pui cu sos picantPui mare (1), unt (100 g), ceapa (3), catei de usturoi (2), supa (1 l),
sare, piper, sofran (1 lingurita), coriandru (1 lingurita), faina (2 

linguri), lamaie (1).

Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cand sunt pe jumatate

gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au 
aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul, sofranul, coriandrul. Se 
lasa sa fiarba aproximativ 1/2 de ora. Dupa ce carnea a fiert, bucatelele 
de pui se scot, iar in sosul ramas se adauga faina. Se amesteca incet,

pana ce se ingroasa putin. Se pun din nou bucatile de pui.

Read More

Pui cu smantana

12 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu smantana

Pui cu smantanaPentru 2 pui mijlocii se iau 1 lingura unt proaspat, 1 pahar smantana, 1 
lingurita faina.

Puii curatati si spalati se taie bucati si se inabusa cu unt intr-o cratita. Apoi se sareaza si se mai lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand cate putina apa. Cand puii sunt gata, se adauga smantana amestecata cu putina faina si se mai tin la foc potrivit inca 5-10 minute.Pentru a economisi smantana, se rumeneste 1/2 lingura de faina cu tot atata unt, se subtiaza cu apa si se fierbe, avind grija ca sosul sa nu devina prea gros, apoi se adauga 1-2 linguri de smantana. Sosul se toarna peste pui.

Read More

Pui cu galuste

11 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu galuste


Pui cu galuste2 buc.pulpe pui,100g ulei,faina 200g,1 buc ou,apa cat este nevoie,vegeta,marar 

Se pun pulpele de pui intr-o cratita sa se distuie in ulei si apa.Se pregatesc galustele din faina,ou si apa prin amestecare continuua. Cand pulpele sunt fierte se ia cu lingurita din aluatul de galuste format mai inainte si se introduce in mancare. Se lasa la fiert pana se fierb si galustele.Se adauga vegeta dupa gust si mararul.Pofta buna!

Read More

Pui cu mazare

11 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu mazare

Pui cu mazare1 pui mai mare, 1 kg. de mazare, 2-3 cepe, 4-5 rosii, 5 linguri de ulei, o 
lingurita de faina, o lingurita de zahar, marar verde, sare.

Curatati bine puiul, taiati-l in bucati si rumeniti-le in uleiul fierbinte. Puneti carnea intr-o cratita. In aceeasi grasime caliti ceapa tocata. Cand este bine aurita, puneti faina si imediat stingeti cu un pahar de apa calda. Dupa 10 minute de clocote mici, treceti acest sos prin strecuratoare, peste carne. Separat, fierbeti boabele de mazare in putina apa, in care puneti zaharul si o lingura de ulei sau putin unt. Cand este gata, puneti mazarea peste carne, adaugati rosiile taiate si dati la cuptor pentru 10-15 minute.

Read More