Pui cu legume

11 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu legume

Pui cu legumeUn pui de 1 kg, 400 g de morcovi, 400 g de cartofi, 200 g de fasole verde,
 1 ramura de telina, 200 g de mazare, 200 g de fasole alba, 100 g cepe de 

arpagic, usturoi dupa gust.

Se pregateste o supa obisnuita, lasand puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb separat, apoi se pun in vasul special de fiert pe baie de aburi, asezindu-le astfel: in vasul uscat se pune supa in care a fiert puiul si in ea se aseaza: morcovii,ceapa, usturoiul si telina. In vasul perforat se aseaza puiul, iar celelalte legume, fierte separat, se pastreaza la cald. Inchis, vasul de fierbere sub aburi, se lasa la foc mic 25 de minute. Pe platou se aseaza carnea, legumele in jurul ei, iar supa se serveste in castronase mici.

Read More

Pui cu lamaie

10 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu lamaie

Pui cu lamaie1 pui de 1,200 kg, 3 lamîi, sare, piper.

Spalati-l foarte bine, dati-i cu sare si piper dupa gust. Ungeti o cratita

de tuci, smaltuita, cu unt, puneti puiul si da-ti la cuptor. Presati 
lamaile si, din timp in timp, stropiti friptura cu zeama de lamaie si cu 
unt topit. Cind friptura s-a aurit, a devenit crocanta la suprafata si s-a
 patruns, este gata.

Read More

Pui cu galuste

9 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu galuste

Pui cu galuste2 buc.pulpe pui,100g ulei,faina 200g,1 buc ou.apa cat este 
nevoie,vegeta,marar 

  Se pun pulpele de pui intr-o cratita sa se distuie in ulei si apa.Se

pregatesc galustele din faina,ou si apa prin amestecare continuua. Cand 
pulpele sunt fierte se ia cu lingurita din aluatul de galuste format mai 
inainte si se introduce in mancare. Se lasa la fiert pana se fierb si 

galustele.Se adauga vegeta dupa gust si mararul.Pofta buna! 

Read More

Pui cu fasole verde

8 septembrie 2012 Pasare  No comments

   Pui cu fasole verde

   Pui cu fasole verde1 pui mare, 1/2kg de rosii, 1 kg de fasole verde, 100 ml de ulei, 50 ml de 
vin alb, piper, sare, patrunjel, o lingurita de faina, 100 g de smantana.

Alegeti fasolea, spalati-o si puneti-o la fiert in apa ce clocoteste.Separat, taiati carnea in bucati, auriti-o pe ambele fete in grasime. In aceeasi grasime caliti ceapa, daca va place puneti si 2-3 catei de usturoi. In continuare, puneti in acest vas fasolea fiarta, apoi carnea prajita, verdeata, rosii si restul de fasole. Deasupra lasati felii de rosii si turnati supa de carne limpede sau apa calda cit sa cuprinda toata compozitia. Dati vasul la cuptor si lasati sa fiarba incet. Dupa 30 de minute, turnati faina dezlegata cu apa rece si mai lasati 5 minute. Ornati cu smantana si patrunjel.

Read More

Pui cu ciuperci

7 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu ciuperci
Pui cu ciuperci

4 copane sau 4 piepturi de pui, 4 felii subtiri de costita, un borcan mic 
de ciuperci conservate (sau 400 g de ciuperci proaspete), o ceapa, 1 pahar 

cu smantana, 1 pahar cu untura.

  Dezosati carnea si taiati-o in bucati late, apoi infasurati fiecare bucata in felii de costita ca pe clatite. Fixati-le cu scobitori, puneti-le in tava si dati-le la cuptor pentru 30 de minute. Caliti apoi in grasime ceapa tocata marunt, scoateti-o pe un platou, apoi puneti la calit ciupercile, adaugati sare si piper si acoperiti vasul lasat la foc mic. Intre bucatile de carne puneti ciupercile cu ceapa si mai lasati la cuptor timp de 5 minute.

Le puteti servi cu smantana.
Read More

Pui cu bame

6 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pui cu bame

Pui cu bame1/2kg de bame, o ceapa, 50 g de unt, 5-6 rosii, 3 linguri de vin alb,
patrunjel verde, sare, 1 pui mare, ulei, bors sau otet.

Spalati foarte bine bamele, apoi opariti-le cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care ati pus 3 linguri de otet. Lasati-le 10-15 minute, apoi limpeziti-le cu multa apa rece. Taiati carnea de pui in bucati potrivite,puneti-o in cratita cu ulei, acoperiti si lasati pe foc mic pana se rumeneste frumos. Puneti atata apa cat sa acopere carnea si lasati vasul sa fiarba la foc domol. Cand carnea este aproape fiarta, puneti bamele,patrunjel, sare, rosiile taiate, vinul si continuati fierberea la cuptor pana cand sosul scade potrivit.

Read More

Pilaf grecesc

6 septembrie 2012 Pasare  No comments

Pilaf grecesc

Pilaf grecesc1 pui de 1 kg, 3 ficatei, 4 rosii, 2 cepe, 250 g de ciuperci, 300 g de 
orez, 600 ml de apa, unt, sare, zeama de la o jumatate de lamaie.

 Taiati toata carnea in bucati potrivite. Spalati ciupercile, taiati-le si stropiti-le cu zeama de lamaie. Auriti ceapa tocata in ulei, puneti carnea si rumeniti-o potrivit pe toate partile. Adaugati rosiile taiate,potriviti de sare si piper. Puneti putina apa calda. Cind aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, puneti si ciupercile. Ungeti o cratita cu unt si asezati-o pe foc, adaugati orezul spalat si amestecati cu grija.Cind orezul a absorbit toata grasimea, puneti apa fierbinte si putina sare. Dati vasul la cuptor pentru 20 de minute...

Read More

Piftie de gasca (sau curcan)

5 septembrie 2012 Pasare  No comments

Piftie de gasca (sau curcan)


Piftie de gasca (sau curcan)Carne de gasca sau de curcan, o ceapa, sare, usturoi
Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cand carnea se desface de pe oase, luati putina zeama, lasati-o sa se raceasca si, daca se lipeste de degete, piftia este gata. Asezati carnea dezosata pe platouri, farfurii si castronase. Strecurati zeama, lasati-o sa se raceasca, indepartati grasimea, puneti mujdei de usturoi, amestecati, apoi puneti-o peste carne.
Read More

Piept de gasca cu ciuperci

4 septembrie 2012 Pasare  No comments

      Piept de gasca cu ciuperci

Piept de gasca cu ciuperci     1 piept de gasca, 1 ficat de gasca, o felie de paine, o ceapa, 3 oua, 100 g de unt, sare, piper, 250 g de ciuperci, 1/2pahar cu vin alb, patrunjel verde

Da-ti prin masina de tocat de doua ori pieptul de gasca si painea. Taiati ficatul in felii potrivite. Tocati marunt ceapa si auriti-o intr-o lingura de unt, apoi puneti-o peste carne. Adaugati, tot aici, galbenusurile, sare si piper. Omogenizati bine compozitia, apoi puneti-o intr-o tava astfel: 1 strat de carne tocata, 1 rand de felii de ficat si repetati. Deasupra puneti cuburi mici de unt si ciuperci (jumatate din acestea), apoi dati la cuptor cu foc domol. Taiati fin restul de ciuperci, caliti-le in unt,puneti patrunjel verde si, cind apa lasata de ciuperci a scazut, puneti vinul...

Read More

Pasteta de pasãre

2 septembrie 2012 Pasare  No comments

     Pasteta de pasare

Pasteta de pasãre

      1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn,200 g unt, o cutie de sardele, 10 masline, 100 g sunca, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapa, o lingurita cu virf mustar, 100 ml vin, 2 linguri rom,sare, condimente de pasteta. 

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele.Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita
in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta.Daca este nevoie, se pune putina apa, avand grija ca la sfarsit, sosul sa fie scazut.Cind furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata...

Read More