-
Papricas de pui
1 septembrie 2012 Pasare
-
Papricas de pui
Read More
1 pui mare, o ceapa, 2 linguri de unt netopit, sare, o lingurita de faina
Taiati carnea in bucati, pe care le rumeniti in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi adaugati putina boia de ardei dulce. Puneti faina, stingeti cu apa cat sa acopere, adaugati sare si dati la cuptor sa fiarba incet. Separat, din faina, 1 ou, o lingurita de unt si o lingura de apa pregatiti galustele. Din aluatul moale, luati cate o lingurita si fierbeti galustele in apa clocotita si sarata. Cind galustele au crescut si sunt fierte, luati-le cu spumiera si puneti-le in sos. Mai lasati sa clocoteasca 5 minute. -
Gaina cu sos de ceapa
1 septembrie 2012 Pasare
-
1 gaina, 4-5 cepe mari, 3-4 ardei grasi, 50 g de unt, usturoi, sare.Taiati carnea in bucati potrivite si pudrati-le cu faina. Taiati ardeii in rondele, tocati ceapa, puneti in cratita si deasupra acestora asezati bucatile de carne. Adaugati unt, acoperiti cratita si dati la cuptor. Din cand in cand turnati cate putina apa si lasati sa fiarba incet.
-
Medalion din piept de pasare
31 august 2012 Pasare
-
Medalion din piept de pasare
galbenus, o lingura de smantana, 5 linguri de ulei, o lamaie, o lingura defaina, sare, piperDa-ti prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul inmuiat in putin lapte (apa), adaugati galbenusul, smantana, sare si piper dupa gust. Omogenizati compozitia, faceti apoi mici medalioanerotunde, groase de 1-2 cm., dati-le prin faina si rumeniti-le pe ambele parti in uleiul fierbinte. Asezati-le pe platou, decorati-le cu cite o felie subtire de lamaie. -
Ostropel
31 august 2012 Pasare
-
Ostropel
ulei, o lingura rasa cu faina, o lingura cu otet, o lingura de bulion sisare.Spalati bucatile de carne si rumeniti-le in uleiul fierbinte. Scoateti-le intr-o cratita separata. In aceeasi grasime, caliti cepele tocate marunt,impreuna cu usturoiul. Cind s-au aurit, adaugati faina, amestecati bine si
Read More
dupa 2-3 minute stingeti cu un pahar cu apa in care ati pus otetul. Lasati sa clocoteasca apoi 5 minute, strecurati sosul acesta peste bucatile de carne, puneti dupa gust bulion si dati vasul la cuptor, cu foc mic, pentru 30 de minute. -
Supa crema de broccoli
31 august 2012 Supe
-
Supa crema de broccoli
Read More
Un broccoli , 100g unt , 200ml smantana dulce pentru gatit , 1l apa , cimbru , sare , piper alb.
Se spala broccoli si se inlatura partile tari.Se taie in buchetele potrivite.Se incinge untul intr-o oala,se adauga broccoli si cimbrul si se calesc pana ce se inmoaie putin.Se toarna apa si smantana si se lasa sa fiarba in continuare .Se ia de pe foc si se paseaza cu blenderul, se potriveste de sare si piper.Se pune pe foc si se da intr-un clocot, apoi se serveste.Daca o doriti mai subtire ,adaugati mai multa apa.Se poate decora cu buchetele de brocoli. -
Briose cu ciocolata
29 august 2012 Prajituri
-
Briose cu ciocolata
Read More
200 g faina , 150 g zahar , 1 ou , 80 ml ulei , 100 ml iaurt , un plic praf de copt , o ciocolata cu lapte , o banana pasata , 2 plicuri zahar vanilat , 12-14 hartii briose.
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt .Separat se mixeaza oul cu uleiul ,iaurtul,zaharul si zaharul vanilat.Se amesteca ,cu faina pregatita ,apoi se adauga banana pasata si ciocolata rece ,taiata bucatele.Se aseaza cele 12-14 hartii pentru briose in tava si se umpluu aprox. 70-80% din capacitate, cu compozitia rezultata.Se coc la foc potrivit,in cuptorul preincalzit, circa 30-50 minute. -
Placinta cu macaroane
16 iulie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza
-
Placinta cu macaroane
http://reteteculinareromanesti.blogspot.com.es/ Aceleaşi cantităţi ca mai sus, fără pesmet, în plus 2 linguri unt. Pentru foaia de plăcintă: 250 g făină, 1 lingură, ulei, ½ ceaşcă apă caldă, 1/2 linguriţă sare, sau se cumpără 250 g foi din comerţ.Se face o foaie de plăcintă . Se aşază într-o formă sau chiar într-o cratiţă bine unsă cu unt, 4 — 5 rânduri de foi stropite între ele cu unt, lăsând marginile să iasă afară din cratiţă, pentru a putea fi întoarse apoi peste macaroane. În lipsă de timp, foile pot fi cumpărate de la o plăcintărie. Se fierb macaroanele, se scurg şi se amestecă cu unt, brânză, ouă bătute separat, sare şi puţină şuncă slabă, tăiată mărunt ...Read More -
Budinca de macaroane
16 iulie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza
-
Budinca de macaroane300 g macaroane, 4 linguri brânză, 2 ouă, 1 ceaşcă lapte sau smântână, 2 linguri unt, 1 lingură pesmet.Se fierb macaroanele în apă cu sare, se scurg şi se limpezesc cu apă rece. Se freacă într-un castron brânza de vacă amestecată cu brânză de oi, sau numai brânză de vacă, cu două ouă, o ceaşcă de lapte sau de smântână, o lingură de unt, sare. Se amestecă cu macaroanele. Se unge o formă cu unt, se presară cu pesmet, se toarnă macaroanele, se dau la cuptor. Se ţin trei sferturi de oră. Când sunt gata se răstoarnă.Read More
-
Spaghete in aluat
30 iunie 2012 Fainoase si diverse feluri cu branza
-
Spaghete in aluat300 g spaghete, 2 linguri unt, 1 Iingură făină, 1 ou, 100 g ciuperci, 1 lingură brânză, sare. Pentru aluat folosim: 150 g făină, 1 gălbenuş, 50 g untură, 2 linguri apă, sare.Se face un aluat din făină, untură, un galbenuş, apă, sare, cu care se îmbracă o formă rezistentă la foc. Se opreşte un rond de aluat pentru capac. Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg. Separat se face un sos potrivit de legat, din unt, făină şi o ceaşcă de apă, la care se adaugă un ou. Se amestecă cu spaghetele şi se pun ciupercile fierte sau înăbuşite în unt. Se potriveşte de sare. Se aşază în formâ îmbrăcată în aluat, se acoperă cu capacul de aluat, care se lipeşte pe margini cu apă rece, şi se coc la cuptor, Se răstoarnă şi după dorinţă se servesc cu salată verde...Read More
-
Clatite delicioase
17 iunie 2012 Reteta clatite
-
Clatite delicioase
Read More
300ml lapte, 3-4 oua, 70g unt, 30-40g zahar alb,130g faina alba,20-30ml ulei
Se pune untul in lapte si se incalzeste pana la topirea acestuia , fara a fierbe laptele;apoi se lasa la racit.Se freaca ouale cu zaharul , apoi se adauga faina treptat amestecandu-se cu un tel ,turnand laptele caldut si amestecand pana obtinem un amestec omogen.Ungem cu putin ulei o tigaie (preferabil de teflon),si o incingem pe ochiul aragazului.Se ia cu un polonic din compozitia obtinuta si se pune in tigaie urmarind sa se formeze o clatita rotunda si subtire cu miscari circulare ale tigaii,se lasa pana se rumeneste si se desprinde , de pe tigaie , dupa care se intoarce pe cealalta parte.
Se serveste cu diverse dulceturi , finetti,branza dulce etc.