Pasteta de pasãre

2 septembrie 2012 Pasare  No comments

     Pasteta de pasare

Pasteta de pasãre

      1/2 kg carne de pasare (piept, pulpe), 100 g ciuperci, 50 ml untdelemn,200 g unt, o cutie de sardele, 10 masline, 100 g sunca, 2-3 castraveciori acri, un ou, o ceapa, o lingurita cu virf mustar, 100 ml vin, 2 linguri rom,sare, condimente de pasteta. 

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele.Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita
in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta.Daca este nevoie, se pune putina apa, avand grija ca la sfarsit, sosul sa fie scazut.Cind furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata.Dupa ce s-a racit si s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu untdelemnul lor.Untul se freaca pana ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare – toate taiate in cuburi mici,Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust.Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca.Cu pasta neintarita se pot face sandvisuri;se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.