-
Pilaf cu dovlecei
3 martie 2012 Legume
-
Pilaf cu dovlecei3 dovlecei mijlocii, 1 ceaşcă orez, 1 ceapă, 2 linguri ulei, sare, mărar tocat, 2 ceşti cu apă. Pentru sos: 500 g roşii, 1 linguriţă zahăr, 1 linguriţă făină, 1 frunză de ţelină, sare.Se rad dovleceii, se taie şi se rumenesc cu puţin ulei. Se pregăteşte orezul ca pentru pilaful de urzici .Se aşază într-o cratiţă orezul şi dovleceii, împreună cu uleiul în care au fost prăjiţi, se adaugă apă, două ceşti la o ceaşcă de orez. Se potriveşte de sare. Se pune verdeaţă, se acoperă, se lasă să fiarbă la cuptor, la foc mic, o jumătate de oră. Este gata când bobul de orez se striveşte uşor între degete. Se serveşte cu sos de roşii pregătit din roşii fierte cu sare, zahăr, făina şi o frunză de ţelină. Orezul poate fi înlocuit cu arpacaş, care trebuie muiat din ajun pentru ca să fiarbă mai uşor.
Leave a reply