Prepelite la cuptor

12 octombrie 2014 Vanat  No comments

 

Prepelite la cuptor,ingrediente:

Prepelite la cuptor

  • 10/12/14 prepelite,
  • 1 ceapa,
  • 4 graunti usturoi,
  • 200 g bacon,
  • sare,
  • piper,
  • 350 ml bere blonda.

Pentru a prepara prepelite la cuptor se curata prepelitele cu atentie, se indeparteaza organele si se spala foarte bine cu apa rece. Se scurg bine de apa si se usuca bine, stergandu-le bine cu un prosop de bucatarie. Se dau cu sare si piper dupa dorinta fiecaruia.Se incing cateva linguri de ulei si se rumenesc rapid in el prepelitele, fixand picioarele intre ele cu o scobitoare, pentru a nu se departa. Se scurg de ulei si se aseaza intr-o tava de cuptor, peste ele punand ceapa curatata si taiata in sferturi si cateii de usturoi feliati, deasupra presarand baconul taiat suvite subtiri. Acoperim totul cu hartie pergament si introducem tava la cuptorul incalzit in prealabil. Dupa aproximativ o ora scoatem tava, indepartam hartia si turnam deasupra berea, reintroducand apoi tava in cuptor pentru circa 30-40 minute, timp in care mai scoatem tava din timp in timp pentru a stropi prepelitele cu lichidul adunat in tava. Se servesc cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Pofta buna!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.