-
Pui la ceaun Reteteiuti
31 mai 2015 Diverse, Mancaruri cu carne
-
Pui la ceaun Reteteiuti, ingrediente:
- un pui(preferabil de tara),
- aproximativ 400 ml ulei,
- o lingura untura,
- o capatana usturoi,
- 3 linguri pasta tomate,
- un pliculet tarhon,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Spalam bine puiul si il taiem bucati, sira spinari nu o vom folosi. Intr-un ceaun punem uleiul impreuna cu untura la incins, iar atunci cand este incins bine punem bucatile de pui si il lasam la prajit fara a acoperi ceaunul. Usturoiul il curatam si il pisam cat mai marunt, dupa care intr-un castron il amestecam bine cu putina sare si ulei, la el adaugam pasta de tomate si o jumatate de plic de tarhon amestecand pana la omogenizare. Intre timp amestecam si carnea din ceaun pentru a nu se prinde, atunci cand a scazut zeama lasata de carne, saram si piperam bucatile de carne din ceaun si acoperim cu un capac lasand-o sa se gateasca la foc mic aproximativ 20 minute. Cand este gata(furculita inra usor in carne), adaugam compozitia din castron, amestecam bine si il mai lasam cateva minute pentru a intra gustul in carne. La final adaugam si tarhonul ramas, amestecam din nou si scoatem carnea pe un platou. Se poate servi cu piure de cartofi. Pofta buna!
Leave a reply